Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7949705 www.bgdnes.bg

Купуваш Алмодовар, получаваш Фелини

"Болка и величие" не е най-доброто от Педро 

Когато е добър, е много добър. Когато е провал, прави голям провал. Отдавна обаче Педро Алмодовар не е правил средняшки филм.

Такъв, за жалост, е новият му - "Болка и величие", който е по кината от днешния петък. За жалост не е на нивото нито на "Кожата, в която живея", нито на "Лошото възпитание". За радост обаче няма нищо общо и с мегапровала "Свалки в небесата", което позиционира "Болка и величие" в средата.

Реклама

Филмът представя поредица от моменти от живота на главния герой, режисьора Салвадор Мало, който отдавна е минал през златните си години. Различните сцени говорят за първите му любовни трепети, живота му през 80-те години в Мадрид и болката от раздялата с голямата му любов. Тук Педро се дистанцира от атмосферата на любимия си Алфред Хичкок и клони повече към майстора от Ботуша - Фелини.

Другото кино предложение тази седмица също е европейско, идва от Полша.

"Мистър Джоунс" на фестивалната шампионка режисьор и сценарист Агнешка Холанд е вдъхновен от историята на британския журналист Гарет Джоунс (1905-1935), чиито репортажи за Съветския съюз от 30-те години на миналия век разкриват ужаса от глада и геноцида в Украйна въпреки опитите на правителството и други репортери да го накарат да мълчи.

И двата филма са по кината от днес, 6 декември

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама