Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7950152 www.bgdnes.bg

Кобрата преди дербито на годината: Руис отново ще бие Джошуа!

Анди Руис-младши (Мек) ще победи отново Антъни Джошуа (САЩ), прогнозира за читателите на "България Днес" Кубрат Пулев. Кобрата очаква победителя от този мач, с когото ще се бие за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория.

"Джошуа не е нищо особено. Има тежък удар. Не съм сигурен дали не прибърза с реванша. Прекалено скоро е след загубата. Психологически може да не е възстановен", коментира Кобрата.

Реклама

Руис (33 победи, 22 с нокаут и 1 загуба) и Джошуа (22 победи, 21 с нокаут и 1 загуба) ще се бият в събота вечер българско време. Битката ще се състои в Саудитска Арабия. Дербито ще се предава пряко по Диема Спорт от 22.00 ч.

Джошуа отново е фаворит на букмейкърите, въпреки че именно Руис нанесе първа загуба в неговата професионална кариера през юни. Очаква се британецът да получи минимум 60 млн. долара от срещата. Хонорарът на шампиона е поне 9 млн. долара.

Кобрата разкри, че няма намерение да играе междинен мач преди гарантираната битка за титлата през пролетта на следващата година.

"Не мисля, че ще има друга среща, но никога не се знае", обясни Пулев.

Българинът няма да пътува до Саудитска Арабия. Той ще бъде част от анализаторския екип на Диема Спорт.

Кобрата се е заел сериозно с организацията на голямата галавечер в Пловдив през следващата седмица. Тогава неговият брат Тервел ще се бие с американеца Дишон Уебстър за интернационалната титла на Световната боксова асоциация в полутежка категория.

Днес по-малкият брат ще направи демонстрация за деца. Събитието с надслов "Ден на малките шампиони с Тервел Пулев" ще се проведе на хълма Бунарджика в Пловдив от 11 ч.

Реклама
Реклама
Реклама