Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7951405 www.bgdnes.bg

Малката певица на Тато спасява бездомник

Доброта в навечерието на Коледа 

Ана-Мария осигурява дом на изстрадалия Васко 

Изстрадал бездомник беше спасен от фолклорна певица.

В навечерието на коледните празници изпълнителката на шопски и тракийски песни Ана-Мария впечатлява с добра постъпка. Тя помага на крайно нуждаещия се Васко.

"Познавам Васко, откакто се помня - скромен и работещ мъж. Преди седмици го срещнах в Панчарево в окаяно състояние, отслабнал много и зле изглеждащ. Помагаше си с бастун, тъй като бил блъснат от кола. Разказа ми, че е станал жертва на документна измама, с която са му взели бащината къща, и от 5 години е без дом. Оттогава спи където намери", разказа фолклорната певица. И добави: "Отидох след няколко дни да му занеса дрехи и бях шокирана от мястото, където се е приютил - влажно и мръсно мазе без прозорци и врата. Оказа се, че няма и лична карта".

Реклама

Историята на Васко разкъсва от мъка певицата и тя решава да вземе инициативата за спасението му в собствените си ръце. Свързва се със своя позната лекарка, която прави медицински преглед на бездомника. Ана-Мария успява да му осигури издаването на нова лична карта и заплаща процедурата от собствения си джоб.

"Говорих с отец Иван от дома в Нови хан и той се съгласи да приеме Васко. Сега се чувства добре там!", щастлива е изпълнителката. Мъжът получава топъл душ и вкусна храна, а надеждата е, че след помощта животът му ще тръгне в по-добра посока. Той признава, че вечно ще е благодарен на ангела-хранител в лицето на народната певица.

Следващата инициатива на Ана-Мария и Сдружение за подпомагане на Панчарево и Кокаляне е осигуряване на пенсия на нуждаещия се мъж. "Благодаря на приюта на отец Иван, който спасява животи и дава надежда! Който има възможност, нека стори добро. То винаги се връща и ти дава вътрешно удовлетворение и спокойствие!", категорична е изпълнителката на емблематичната песен "Богородица".

Успешната кариера на певицата започна едва когато е на 5 години. Талантът й е забелязан веднага и тя става част от Протокола на българските правителства до 1985 г. Още от малка става част от визитката на България. Наричат я "малката певица на президента Тодор Живков". В продължение на 15 години Ана-Мария присъства на всички правителствени протоколи. Пяла е пред Михаил Горбачов, Франсоа Митеран, Фидел Кастро и др. Браво за благородната постъпка!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама