Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7961718 www.bgdnes.bg

Гювеч с телешко

Необходими съставки:

телешко месо - 600 г

олио - 100 г

лук - 2 глави

домати - 4 бр.

картофи - 250 г

чушки - 5 бр.

патладжани - 2 бр

бамя - 1 ч.ч.

магданоз - 1 връзка

черен пипер

сол

яйца - 2 бр.

прясно мляко - 200 мл

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото на порции и го запържвате леко в сгорещеното олио. След това добавяте лука, нарязан на ситно, и го задушавате до омекване.

Подправяте ястието със солта и черния пипер, след което прибавяте нарязаните на кубчета патладжани, картофи, чушките и бамята, почистена от дръжките.

Изсипвате гювеча в тава. Покривате го със ситно нарязания магданоз. Печете ястието до пълното омекване на месото и зеленчуците. Готовия гювеч заливате с паста от разбитите яйца и мляко и го запичате за още 15 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама