Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7962684 www.bgdnes.bg

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка, видя "България Днес".
Почернените родители за първи път се срещнаха очи в очи с килъра след зверското престъпление на 29 октомври м.г. Ваня и Георги Министерски бяха попарени и на влизане, и на излизане от съдебната зала. По време на конвоирането на убиеца към залата Викторио обвини пред журналисти бившия си тъст в педофилия. "Направихте един педофил национален герой. Проверете Георги Министерски и ще разберете."
След края на разпоредителното заседание Викторио се обръща към бащата на убитата от него Дарина. "Идвам! Идвам!", му казва килърът с презрителна усмивка, докато излиза под конвой и с пранги на ръцете и краката. Близки до семейство Министерски се намесват и казват на съда за заплахите, но по думите им съдия Иван Коев им отвръща, че заседанието е приключило. Скърбящите родители заявяват, че не могат да гадаят какво иска да каже "един психопат".


Запитани от репортер на вестника, Ваня и Георги отговориха, че още не са обмислили дали ще подадат сигнал за заплахите от бившия им зет. Двамата бяха конституирани като граждански ищци. С молбата си те искат общо 500 хиляди лева като неимуществени вреди от загубата на дъщеря си и внучката си.
Душманинът Викторио настоя за две нови доказателства и разпит на допълнителни свидетели. Според защитата във фейсбук се крие мотивът за престъпленията. Адвокатите искат магистратите да получат достъп до профила на Дарина в социалната мрежа. По техни данни от чатовете на 23-годишното момиче от последните два месеца преди смъртта й може да се извлече важна информация за отношенията й с Викторио.
Още след зловещото убийство на Дарина в столичния жк "Надежда" става ясно, че отношенията й с Викторио са влошени. По всяка вероятност с разкриването на разговорите килърът ще се опита да прехвърли вината за краха на връзката върху Дарина, коментират запознати. По думите им не е изключено той да й припише и изневяра.
С другото си искане убиецът Викторио се опитва съвсем да очерни паметта на жертвата си. Той настоява да се провери дали Дарина наистина е била служител на фирма "Белшанс", или се е водила фиктивно на работа. С това се стреми да докаже, че той е издържал семейството, а Дарина не е полагала грижи.

Реклама


В своя защита Викторио моли магистратите да разпитат още четирима свидетели, посочени от него. Двама от тях са майка му Лидия и баща му Детелин. Дали исканията на подсъдимия ще минат, ще стане ясно след разпита на всички други свидетели по делото. Съдът остави произнасянето си за тогава.
С поставяне началото на процеса магистратите решиха той да върви по общия ред. Викторио Александров и защитниците му поискаха съкратена процедура. Той е сред първите подсъдими, които не могат да се ползват от намаляване на присъдата за признаване на вина. Затова адвокатите поискаха съкратен процес без разпит на свидетели и вещи лица. Юристите, които бранят интересите на почернените родители, се възпротивиха. Те посочиха, че трябва да се изясни цялата истина за това какво се е случило във фаталния ден.
Така на първото заседание на 22 януари ще бъдат разпитани първите 12 свидетели. Сотаджията отговаря за смъртта на Дарина и малката Никол, както и за принуда към таксиджията Петьо Павлов. Шофьорът изненадващо отказа да се конституира като пострадал и обяви, че няма претенции. Той е бил ударен по главата от Викторио с дръжката на пищова му. "Прави каквото ти казвам, за да живееш", казал му Викторио и му взел телефоните. По всяка вероятност таксиметровият водач ще е сред първите свидетели. Той ще трябва да разкаже как е возил убиеца с детето. След като са оставени край Долни Богров, бащата тегли куршума на малкото момиченце.
Пред разследващите той обяснява, че не си спомня какво се е случвало във фаталния ден. Според защитата му във всеки един от разпитите си е признал за стореното или поне не е отрекъл. Дали ще направи това и пред Темида, ще се разбере по време на делото. Близките на убитите се надяват той да получи доживотен затвор.


Отслабнал

Видимо отслабнал се появи Викторио Александров в Софийския градски съд. Сигурно е свалил поне 20-30 кила, даже дънките му падат, отбелязаха присъстващите. Така му се пада, вероятно зад решетките има кой да му отмъсти, подмятаха приятели на жертвите. Бившите им сватове - роднините на убиеца, дойдоха да го подкрепят в съда, но запазиха пълно мълчание.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама