Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7967466 www.bgdnes.bg

Енчо Керязов спира с акробатиката

Ставам зам.-кмет, готов съм на всякакви жертви за Ямбол, ще го направим малкия Париж, казва знаменитият артист

"Отказвам се от акробатиката и вече съм зам.-кмет на Ямбол. Готов съм на всякакви жертви за любимия си град и ще го направим като малък Париж!"

Реклама

С тези думи най-успешният ни акробат за всички времена Енчо Керязов се обърна към съгражданите си в първото слово, което дръпна, след като го избраха за зам.-кмет на Ямбол.

46-годишният Керязов най-сетне се реши да се върна у нас за дълго и да се пробва в друго поприще. Новината изненада дори родителите му.

"В началото бяха притеснени. Отговорността е голяма. Майка ми обаче се радваше, че съм се върнал. Тя мечтаеше за това, въпреки че не вярваше, че ще стане. А аз винаги съм знаел, че един ден ще си дойда тук и тук ще остана. Не съм имал намерение да живея завинаги в чужбина, но не съм и мислил, че ще седна на този зам. кметски стол", разказа новият управник.

Енчо се познава с кмета на Ямбол Валентин Ревански от години, затова решил да му помогне и в предизборната кампания, а вече и след това. Ревански, който има млекопреработвателно предприятие и радио, бе подкрепен от напълно неизвестната партия "Пряка демокрация", но това не му попречи да отвее на балотажа червената кандидатка Катя Георгиева с 62% от гласовете на избирателите.

Керязов зарязал предварително уговорен ангажимент в Германия, за да подкрепи приятеля си на изборите, а днес от 8 до 21 часа работи в сградата на общината като зам.-кмет по хуманитарните въпроси. Отказал всичките си дългосрочни ангажименти като акробат.

Реклама

"Така е. Имам някои представителни участия, които винаги са през уикенда, тях съм запазил и се надявам да мога да изпълня. Лошото е, че от доста време не мога да се докопам до залата, за да тренирам, да не загубя форма. Много съм ангажиран", жалва се Керязов през смях.

Той обаче е готов на всякакви жертви, за да направи нещо добро за града, който толкова много обича. "Ако трябва да стане Париж, ще го направим. Каквото съм обещал досега, съм го свършил. Сега хората ми вярват и се надявам да не ги предам", каза Керязов.

Талантливият нашенец още от шестгодишен с много труд и постоянство започва да преследва мечтата си да стане акробат. "Още тогава си казах - ще стана най-добрият, и станах", казва с днешна дата Енчо.

Той е бил част от националния отбор на България по акробатика, но е поканен да играе в цирка и започва да обикаля целия свят. След поредица от големи успехи в най-известните циркове по света през 2007 г. печели престижната световна награда "Сребърен клоун" и решава да основе в България своята фондация, чрез която помага на талантливи деца в спорта и изкуството. Керязов е единственият българин, печелил престижното отличие.

У нас Кирязов впечатлява ценителите на цирковото изкуство и със спектакъла "Нощ на звездите", който организира всяка година благотворително.

Във всички свои интервюта Керязов е категоричен, че големите му успехи се дължат 50 процента на волята му за успех и на... съпругата му Дима. "Ако не беше тя да ме подкрепя в много трудните моменти, които съм имал, едва ли щях да се справя", благодарен е днес Енчо.

Двамата му синове - на 14 и 19 години, в момента са разделени, защото единият учи в България, а другият в Германия, но Керязов вярва, че и децата ще изберат да живеят в родината, също като него.

Реклама
Реклама
Реклама