Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8067067 www.bgdnes.bg

Певицата Камелия: Джокович ме шокира и изкефи (Видео)

Зарадва ме как сърбите се забавляват с "Луда по тебе", как Ноле я пя на български

КОЯ Е ТЯ

Камелия е родена на 10 януари 1971 г. Занимава се с музика от 11-годишна, а през 1997 г. влиза в музикална компания "Пайнер". През 2015 г. се разделя с компанията и започва да се самопродуцира. Следват десетки успешни хитове и албуми, като най-големият й успех е белязан от песента "Луда по тебе". Преди дни световният №1 в тениса Новак Джокович отпразнува триумфа на Сърбия на ATP Cup, като изпя емблематична песен на родната певица. Как се е почувствала Камелия от признанието, четете в следващите редове.

Реклама

- Камелия, как реагирахте, когато видяхте клипа с Новак Джокович, който пее с цяло гърло песента ви "Луда по тебе"?
- Бях на вечеря с приятели и ни изпратиха видеото по телефона. Първоначално се зарадвах, после се шокирах. Защото осъзнах, че в един победен за него момент световният №1 в тениса се забавлява на моя песен и това е, меко казано, стресиращо, шокиращо. Но пък и много приятно. Зарадвах се, изкефих се много.


- Очаквали ли сте спортист от ранга на Ноле да пее ваша песен, и то на добър българския език?
- Малко парадоксално ще прозвучи, но както съм учудена, така и не съм. Миналата година в нашумелия им филм "Южни ветър" песента ми беше тотален хит. Тя завладя сърцата на всички, пееше се много в Сърбия, което за мен беше изненада, тъй като сърбите държат на своите изпълнители. В този момент не се учудих, но самият Джокович да пее песента вече ме изненада. Чест и радост е за мен. Зарадва ме как се забавляват, правят го от сърце, развяха и тениска с трибагреника, пяха и на български език, поздравиха и нацията ни. Мога само да поздравя тези момчета за начина, по който празнуват успеха си.
- На какво според вас се дължи нестихващият успех на "Луда по тебе"?
- Нямам идея. Отдавам го на енергия, това са балкански ритми, в основата е леко гръцка, после Лепа Брена я пее на сръбски и накрая аз я побългарих. Това е песен на 20 г., която завладява всички, а моята версия явно се харесва много. До ден днешен, когато я запея в клубовете, всички стават на крака, знаят я, тя е като емблема за попфолка, емблема е и за мен самата. Тази песен прескочи границите ни, сърбите я пеят и по-важното знаят, че я пее българка.
- Преди дни станахте на 49 г. Как прекарахте рождения си ден?
- Добре го прекарах, по начин, по който на мен ми беше приятно.
- Несъмнено имате добър ген, но освен това как поддържате перфектната си форма?
- Генът е голям процент, но трябва и грижа за него. Ям специална храна, пия определена вода, пия добавки, релаксирам по определен начин и всичко това води до този резултат. Не се осланям само на този ген и да го карам през просото. Има дисциплина, вътрешно спокойствие и осъзнаване, комплексно е. Гледам да има баланс между хармонията с външния свят, емоционалното ми състояние и чувствата ми.
- Има ли нещо, което не успяхте да постигнете в личен или професионален план?
- Не. Много съм доволна от всичко, което ми се е случило досега във всеки аспект, личен и професионален. Случили са ми се неща, които съм била готова да ми се случат. Случвали са се неща, породени от мои решения, страхове.
- Винаги ви виждаме в добро настроение, но какво може да ви сломи?
- Да речем, преди дни бях с температура, нямах настроение, но пък си взех сауна, увих се. Аз не пия хапчета, не смъквам температура. Не съм много в кондиция и настроение, но това не ми пречи да съм усмихната и добронамерена с хората.
- Всеки човек си прави равносметка за отминалата година. Каква беше вашата и какво искате през 2020 г.?
- Не си правя равносметки. Смятам, че всяка година носи нови неща за мен. Дори да имам избор и си пожелавам неща, природата не се интересува от това, тя ми носи всичко и от мен зависи дали да бъда отговорна, прецизна и будна в своите решения и как да приемам нещата. Животът не пита какво да ми донесе, той ще ми донесе всичко и от мен зависи колко съм пораснала, за да приема ситуацията.
- Готова ли сте за нови промени в живота си?
- Аз направих доста промени в живота си. Човек да е сам в шоубизнеса, да се продуцира и менажира е голяма промяна. Имам хубави хора в живота си, с които общувам красиво и открито. Това е важно за мен, защото, когато имам трудни моменти, ги преодолявам по-леко и не са чак толкова болезнени.
- Трудно ли е самопродуцирането, все пак от дълги години не сте част от "Пайнер"?
- От 5 години не съм с тях. В началото не беше лесно, защото в средата има монопол, а да си извън монопола е много трудно. Когато човек сам разбере къде бърка и какво иска да направи, мисля, че тогава вече монополът пречи по-малко. Мисля, че успях да намеря себе си към музиката в XXI в. и правилния път. Намерих се в текстовете си, аранжимента, звученето ми и нещата се промениха. Ако някой няма успех, трябва да търси причината в себе си. Аз имах трудности, но бях честна със себе си и нещата се променят и получават. Щастлива, спокойна и доволна съм от развитието ми в кариерата. Радвам се и за трудностите, защото те ме направиха такава, каквато съм. Тази година ще бъда за 4-и път ментор в "Гласът на България", което е постижение не само в попфолка, ами и за мен самата. Тези лични постижения са постигнати с много труд, отговорност, работа и разговори.
- Наскоро отпразнувахте 22-ата годишнина на връзката си с половинката ви Цветин. Какво е любовта след толкова много години заедно?
- Любовта е всичко! Тя е и влюбване, отдаване, доверие, трудности, грижа, приятелство. За да има любов, е нужна грижа, тя е като цвете, за което трябва и двамата да положат грижи, за да цъфти. Любовта не включва компромиси, но има споделяне, общуване, много разговори, откритост, честност. За мен всеки човек се ражда, за да изпита любов, но много хора не са готови да изживеят любов, пропускат я, смятат я за даденост. Тя не е даденост, крехка е и има нужда от постоянна грижа.
- Кога трябва да се борим за любовта и кога трябва да я оставим?
- Когато бъдем честни един с друг, без маски на лицето да кажем какво чувстваме и искаме. Когато двама души се обичат, е важно да бъдат честни и с риск да бъдат уязвими да кажат истината.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама