Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8070723 www.bgdnes.bg

Вторият оглед не откри улики за умишлен взрив във Варна

Повторният оглед в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик", където при експлозия загинаха двама души, не е установил улики за умишлен взрив.

Огледът ще продължи и утре, коментира окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Утре ще бъде поискана помощ и от сметопочистващите фирми. Засега на мястото са следователи от Варна и екип на ДОТИ.

Реклама

"Не може да се каже на този етап дали е умишлено или по непредпазливост деянието. Назначена и химическа експертиза, която има предмет да изследва всичките находки, които са иззети при първоначалния оглед, за установяване на наличие на такива вещества. Днес ще бъдат предоставени и пробите от „Съдебна медицина“, където се извършва аутопсията на двата трупа, които са намерени на място. Не сме наясно все още кое е първичното - дали взривът и в последствие е последвал пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал и взривът. Няма очевидци, които да потвърдят какво е било състоянието преди самия взрив".

Конов заяви, че по случая са назначени няколко експертизи, резултатите от които ще бъдат оповестени до седмица.

Прокурорът посочи преди повторния оглед: "Няма данни в жилището и в жилищните помещения да са били съхранявани взривни вещества и оръжейни боеприпаси".

Издирването на бившия полицай Веселин Димитров продължава.

Все още не е ясно дали второто тяло, намерено в единия от апартаментите на четвъртия етаж в блок 302, е неговото.

Според прокурор Конов все още не може да се каже категорично дали взривът е бил причинен умишлено от бившия полицай Веселин Димитров и с какъв вид взривно вещество

Разпитват се и множество свидетели по случая.

Реклама
Реклама
Реклама