Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8070773 www.bgdnes.bg

Не е ясно кога жителите на опожарения вход ще могат да се приберат по домовете си

Засега не е ясно кога жителите на засегнатия вход на блок 302 ще могат да се приберат по домовете си. Това коментира Николай Костадинов, кмет на район „Владислав Варненчик“ във Варна, предаде Агенция "Фокус".

Той отбеляза, че първо трябва да се изчака комисията, която обследва сградата, да си свърши работата. Дори да се окаже обаче, че сградата е конструктивно пригодна, заради пожара има много изгорели кабели и тръби, които са предпоставка за възникването на нови инциденти, ако се възстанови електричеството и водоподаването.

Реклама

„Ако се възстанови водата, може да стане наводнение, защото са изгорели тръбите", коментира Костадинов.

"Това, което вчера видяхме с колегите на етажите, които са над апартамента, в който се е случил инцидентът, е, че са изгорели много тръби. Именно това е големият проблем за хората, чиито жилища не са пострадали от взрива и пожара“, каза още Николай Костадинов.

По отношение жителите на съседните входове районният кмет на „Владиславово“ подчерта, че хората не са напускали домовете си. Към момента в единия вход е преустановено водоподаването, като по всяка вероятност днес ще бъде възстановено.

Вчера около 4:20 часа след полунощ в апартамент в блок 302 във варненския квартал имаше взрив, който отне живота на двама души. Все още продължава разследването относно причините за експлозията. Самоличността на жертвите все още е неясна, а Веселин Димитров, който към момента е заподозрян, е обявен за общодържавно издирване.

"Всички пострадали семейства могат да подадат молби за помощ. Дирекция "Социално подпомагане" отпуска еднократна помощ в размер 325 лева. В Община Варна сумата варира около 500 лева”, обясни Таня Василева от Община Варна.

Реклама
Реклама
Реклама