Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8074266 www.bgdnes.bg

Бащата на убитата красавица Андрея: Един боклук разби целия ми живот

Да изселят от Галиче цялата фамилия на килъра, настояват местните селяни

"Един боклук разби целия ми живот, но след 5-6 години ще стане още по-страшно, когато той излезе на свобода и отново започне да убива", заяви почерненият баща на зверски убитата ученичка Андрея в село Галиче. За изнасилването и смъртта на момичето бе задържан непълнолетният криминален тип Аксел Олеков. Бащата на жертвата Асан Руменов се завърна от чужбина за погребението на погубената си по жесток и зверски начин дъщеря.


Вчера рано сутринта жителите на селото се събраха на протест с искане за изселване на семейството на убиеца. Местните хора настояват и за промяна в закона, тъй като възможното сега най-тежко наказание за 17-годишния килър е 12 г. затвор, защото е непълнолетен. В селото смятат обаче, че той няма да излежи и толкова.
"Той след няколко години ще излезе. А нашето момиче кога ще излезе?", попита разгневена жителка по време на протеста, на който присъства и бащата на Андрея. Той заяви, че изобщо няма сили и не иска да влиза в къщата, където се е разиграл ужасът.
"Аз такъв удар вече не мога да понеса. 20-годишни усилия, които положих да отгледам децата си сам, да ги направя, един боклук посегна на живота на детето ми", заяви Асан. Таткото допълни, че Андрея искала да продължи образованието си, както и да заживее със своя приятел, който е футболист в Бяла Слатина. Асан е категоричен, че законът за непълнолетни убийци трябва да се промени и те да получават тежки наказания.


"Той никога няма да стане по-добър човек. Той е изверг. В затвора той ще се школова. Ще убие друг човек", каза Асан. Жители на Галиче припомниха, че задържаният е автор на куп тежки престъпления в селото, има и присъди.
Според местните цялото семейство на Аксел е опасно: "Баща му е същият. Насилвал е майка му". В селото се говори, че по-малкият брат на Аксел му е помогнал да прикрие престъплението.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама