Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8074958 www.bgdnes.bg

Тумор расте в главичката на Бобо, но може да бъде спасен

"Радвайте му се, защото му остават само месеци живот..."
Страшно е да чуеш това! Новината е непоносима, особено когато става въпрос за 6-годишното ти дете и лекарите в България те убеждават, че нищо не може да се направи...
Бобо е едно чудесно хлапе. Неговият живот и този на родителите му се преобръщат в неизвестна посока на 9 януари – денят, в който след ядрено магнитен резонанс на главичката му е поставена диагнозата дифузен понтинен глиом (злокачествено туморно образувание около ствола на мозъка).
Въпреки ужасяващата новина родителите на Бобо – Румяна и Борис, буквално за няколко дни успяват да съберат мнения от няколко български специалисти в областта на неврохирургията. Всички, за съжаление, са на мнение, че няма какво да се направи...
Препоръчва се само лъчетерапия, която вече се провежда в столичната болница "Царица Йоанна– ИСУЛ".
Всички шансове за живота на Бобо остават извън пределите на България. За кратко време родителите му се свързват с редица клиники в Турция, Израел и Германия. Първи се отзовават от турската клиника Acibadem Altunizade Hospital. Бобо трябва да замине по най-бързия начин за консултации и лечение на място, включващо биопсия и лъчетерапия, с придружаващи я медикаменти.
На този етап животът на Бобо и надеждата на неговите родители за спешното лечение в турската клиника възлиза на почти 20 000 евро.
Бобо може да отпътува веднага след курса лъчетерапия, стига необходимата сума да бъде събрана до 2 седмици.
Заедно можем да спасим живота на Бобо!

Средства може да дарите чрез платформата ХЕЛПКАРМА:

https://bg.helpkarma.com/campaign/jivot-za-bobo-1004

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама