Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/8077827 www.bgdnes.bg

НУДЪЛС С ПИЛЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Необходими продукти

250 г оризов нудълс
500 г пилешки гърди
2 червени чушки
2 зелени чушки
4 средно големи моркова
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
2 с.л. сусам
1 с.л. сос уорчестър
2 с.л. сос терияки
2 с.л. тъмен соев сос
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер, къри, сух джинджифил на прах, лимонова трева на прах, 1 щипка куркума
сол на вкус
2 с.л. сусамово олио
4 с.л. слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

Първо измиваме добре зеленчуците. Чушките срязваме наполовина по дължина, почистваме от семките, а след това ги нарязваме на еднакво дебели лентички от по около 0,5 мм. Морковите нарязваме на лентички със същата дебелина и дължина като на чушките. Пилешкото месо нарязваме на същите по големина парчета (жулиени) като на зеленчуците. Чесъна накълцваме на много ситно, лука - на полумесеци. В бързоварна кана загряваме около 1,5 л. вода. В уок тиган или дълбок тиган загряваме двата вида олио. Първо запържваме чесъна и лука, добавяме нарязаното месо в тигана и го запържваме за кратко от всички страни, като разбъркваме, за да не залепне. След това добавяме морковите и чушките. Разбъркваме и оставяме за няколко минути да се запържи всичко. През това време слагаме в дълбока купа нудълса и го заливаме с врялата вода. Оставяме го настрана да се накисне и омекне за около 10-15 минути. Нудълсът няма нужда от допълнително готвене. След това подправяме с подправките месото и зеленчуците, като добавяме и сусама, и отново разбъркваме. Накрая добавяме сосовете уорчестър, терияки и соев. Отново разбъркваме. Когато зеленчуците поомекнат, но все още имат хрупкавина, сваляме тигана от котлона. Отцеждаме нудълса и го добавяме към месото и зеленчуците и разбъркваме. Ако има нужда, може да подправите нудълса с подправки или сосове. Готовия нудълс пресипете в голяма купа и сервирайте.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама