Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8078074 www.bgdnes.bg

Бивш затворник в стола на Ревизоро

Бивш затворник влиза на мястото на новоизбрания министър на екологията Емил Димитров в парламента. Общинарят Деян Станчев от квотата на ВМРО сяда на банката на Ревизоро, като преди това обаче е лежал в затвора в Сърбия, научи "България Днес".
През 2008 г. младият войвода търка нара във Враня, след като сръбските власти го подведоха под отговорност заради раздрано знаме. Станчев, който в момента е общински съветник от ВМРО в Шумен, прекарал известно време в зандана и оттам има ужасяващи спомени. "Сръбските полицаи ни обиждаха, псуваха, пиеха ракия, докато затворниците при нас ни биеха, един даже счупи тояга в гърба ми", ожали се младият тогава войвода. Станчев ще се закълне като депутат, след като вчера парламентът освободи Ревизоро и го назначи за министър на екологията със 111 гласа. Изборът му буквално бе на кантар, след като против Ревизоро гласуваха 96 избраници. Вотът бе първата задача в новата сесия на депутатите, като те не пропуснаха отново да се скарат по темата. От "Воля", възмутени от кандидатурата на Ревизоро, напуснаха парламента и не участваха и в дебатите. БСП и ДПС обявиха, че не подкрепят избора на патриота за министър, а червените дори му изказаха съчувствието си, че влиза в подобен кабинет.


Самият Димитров призна, че ще се запознае с новия си ресор "колкото време ми даде премиерът". И уточни, че има само един човек, който може да спаси Перник от водната криза. "Никой друг освен премиера не може да реши проблема с водната криза в Перник. Никой друг не може. Но аз защо съм приел този пост тогава ли? Не мога три години да работя в дадена посока и да кажа: "Добре ми е в парламента". Наистина ми е добре, но хората ще помислят, че предавам партията си. Аз не искам да си тръгвам от вас, но се налага", обяви новият министър. Ревизоро посочи, че се надява да се справи добре с новите си задачи и не се тревожи, че го обвиняват в липса на компетентност по екотемите. "Какъв да бъде министърът - зоолог, хидролог? Добре, решаваме да е хидролог - ще кажете какво разбира от биоразнообразие? Извинявайте, трябва да е администратор", отсече Ревизоро.
След като избраха колегата си за министър, депутатите се захапаха за новата парламентарна година. В декларациите си партиите наблегнаха на водната криза, като се обвиняваха едни други. БСП от трибуната поканиха останалите депутати "заедно да сменим най-накрая това управление". ГЕРБ отсякоха, че такъв шанс няма и червените няма и да помиришат предсрочни избори. Патриотите пък настъпиха болно място с битовата престъпност и "наглите и показни убийства от маргинализираните цигански общности". А лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пожела на колегите си "здраве, берекет и вода във всеки дом".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама