Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8088116 www.bgdnes.bg

Звезди играят футбол на сняг

Голям купон, при това със световни звезди на футбола. Или, иначе казано - шампионат по футбол на сняг. Незабравими идоли от близкото минало си дават среща в швейцарския зимен курорт Ароса и ритат в студа.

Ото Рехагел? Да, той води Бундестима в Алпите. А в състава му личат имената на Томас Хелмер, Марио Баслер, Фреди Бобич, Кевин Курани, Гуидо Бухвалд... Домакините също се представят само с бивши национали от футбола на трева като Стефан Шапюиза, Марк Хотигер, да не броим повече. Арон Винтер и Бени Вийнстекерс бяха сред най-известните имена от Нидерландия.

Реклама

Момент, идва най-интересното. Позабравили сте аржентинския герой Марио Кемпес, бразилеца Зе Роберто? И те берат студ в Ароса с екипа на Отбора на звездите. Но това не е всичко от състава - там още блестят Джанфарко Дзола, Роберто ди Матео, Гаиска Мендиета, Роберт Ковач, Нико Ковач, Младен Петрич, Деде...

Това ако не е футболен празник, шоу от най-висока класа, здраве му кажи. Оказва се, че това не е само забавление, тъй като вече се провежда за десети път и явно при сериозен интерес.

Като при истинските футболни първенства биват избирани най-добри играчи по постове, които биват награждавани от спонсорите, най-добър треньор, най-атрактивен гол.

Е, мачовете са в две полувремена по 10 минути, но и това е предостатъчно, когато покрай футболистите профучават екипирани от глава до пети скиори и сноубордисти, деца, увити в шалове на шейни, а публиката набляга на горещия грог покрай терена.

Все пак звездите от световни и европейски първенства не са за ожалване. В поканата освен топла луксозна стая са включени храна и напитки, спа и всички глезотийки, предлагани в китния курорт. А там, оказва се, не е място за простолюдието.

Реклама
Реклама
Реклама