Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8114262 www.bgdnes.bg

След оттеглянето на Хари кралица Елизабет даде нова титла на Уилям

Драмата в британския кралски двор сякаш отшумява. Хари и Меган са вече заедно в Канада, а изглежда, че британската кралица Елизабет II е решила да награди другия си внук - принц Уилям, като му даде нова титла, предава life.dir.bg.

Кралицата определи в събота херцога на Кеймбридж и за Lord High Commissioner (лорд върховен комисар) към Църквата на Шотландия. На тази позиция принц Уилям ще стане официалният представител на монарха пред Църквата на Шотландия, като по този начин ще извършва определени визити и церемониални задължения.

Реклама

Уилям поема поста от Ричард Скот, а преди него титлата е била държана от принцеса Ан.

Решението на Кралица Елизабет II идва малко след като братът на Уилям - принц Хари и съпругата му Меган се оттеглиха като старши членове на кралското семейство. Миналата седмица кралското семейство постигна известно споразумение за условията по това оттегляне. След кратък преходен период, който приключва през пролетта на тази година Хари и Меган ще се освободят от титлите си "техни височества" и ще бъдат свободни да разделят времето и живота си между Великобритания и Северна Америка.

По време на разразилата се кралска драма Уилям и Кейт продължиха непоколебимо да изпълняват всички свои задължения като част от кралското семейство и вероятно затова Елизабет II е решила да натовари по-големия си внук с още повече почести и задължения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама