Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8117610 www.bgdnes.bg

Трибой за Кавани

Сериозна битка се заформи за подписа на Единсон Кавани. Нападателят е желан от три от водещите отбори в Европа.

Апетит към играча на ПСЖ имат "Манчестър Юнайтед", "Челси" и "Атлетико" (Мадрид). "Червените дяволи" искат да привлекат 32-годишния уругваец за заместник на контузения Маркъс Рашфорд. Голмайсторът на тима има травма в гърба и няма да играе минимум два месеца. Франк Лампард иска да засили нападателната мощ на "Челси" след контузията на Тами Абрахам. Лондончани вече са отправили конкретна оферта за играча.

Реклама

Според последните информации с най-малки шансове да вземе Кавани е "Атлетико". Мадридският клуб трябва да спазва наложения таван на заплатите в Ла Лига. Това означава, че не може да предложи на нападателя желаното от него възнаграждение.

Едно е ясно - уругваецът няма да остане в ПСЖ. Той вече е в трансферната листа на тима. Треньорът Томас Тухел дори не го включи в групата за двубоя с "Лил" в неделя вечерта.

"Той тренира с нас през последните няколко дни, но ситуацията около него остава неясна. Затова  не бе на разположение за мача", заяви Тухел.

Нападателят не е играл за парижани от 12 януари. Последният му гол пък бе при победата над "Галатасарай" с 5:0 в Шампионската лига през декември.

Договорът на Кавани с ПСЖ изтича в края на сезона. Тогава той ще стане свободен агент. До това надали ще се стигне, тъй като във Франция очакват, че някой от трите клуба ще го закупи до затварянето на трансферния прозорец в петък.

Реклама
Реклама
Реклама