Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8119689 www.bgdnes.bg

Мултинационални компании помагат в борбата с коронавируса

Докато коронавирусът продължава да се разпространява, много мултинационални компании обещаха да помогнат на засегнатите от силно заразния вирус и борбата с епидемията с дарения, предаде bulgarian.cri.cn.

Китайският гигант в електронната търговия „Алибаба" обяви, че създава специален фонд от 1 милиард юана за закупуването на медицински консумативи и лекарства от страната и чужбина за Ухан, който е епицентър на епидемията. В същото време компанията ще продължи да координира усилията за възобновяване на производството на медицински консумативи с производствените бази в 58 региона.

Реклама

„Хората в Китай и по света празнуват лунната Нова година и ние изпращаме нашата любов и подкрепа на засегнатите от коронавируса. „Apple" ще дарява на групи по места, помагайки на всички засегнати", написа в Туитър изпълнителният директор на компанията Тим Кук.

Няколко китайски технологични гиганта също обявиха, че ще предоставят финансова подкрепа и медицинско оборудване за борбата с разпространението на смъртоносния вирус. „Tencent" обеща да дари 300 милиона юана за закупуването на маски, дезифектанти и други медицински консумативи, както и за подкрепа на медицинския персонал.

JD. Com заяви, че ще дари 1 милиона хирургически маски и 60 000 други медицински консумативи. Производителят на компютри „Леново" обеща безвъзмездно цялото ИТ оборудване, необходимо за изграждането на специализиран център за лечение в града.

Според последни данни от вторник сутрин, броят на починалите от новия коронавирус достигна 106, а потвърдените случаи на заразени са над 4500.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама