Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8119812 www.bgdnes.bg

4-ма хоспитализирани в Чехия заради съмнения за коронавируса

Четирима души, за които има подозрение, че са заразени с коронавирус, бяха хоспитализирани в Чехия, съобщи РИА Новости.

Двама от тях са в болници в Моравско-Силезийския регион, един в Злински район, а друг в Южнобохемския регион, каза в интервю за държавната телевизия ръководителят на Министерството на здравеопазването Адам Войтех.

Реклама

"Четирима пациенти с подозрение, че са заразени с коронавирус бяха хоспитализирани в Чехия. Двамата хоспитализирани мъже наскоро са се завърнали от туристически пътувания до Китай, една млада жена е гражданка на Китай, дошла на частно посещение в Чехия, а друг мъж - турист от Китай, се обърна към болница за помощ. Очакваме резултатите от тестовете на четиримата от лабораторията в Прага. Пълните тестове отнемат около шест часа”, каза министърът, цитиран от БГНЕС.

Според Войтех в друг случай - с турист от Бразилия, хоспитализиран сутринта в пражката болница „Na Bulovce” - лекарите вече имат резултати от тестовете, които показват, че пациентът не е заразен с новия коронавирус.

В Чехия личните предпазни средства в някои аптеки бяха напълно изкупени днес, но продажбата им ще се възобнови буквално до часове, тъй като доставките на тези материали за републиката са достатъчни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама