Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/8156524 www.bgdnes.bg

ЯХНИЯ ПО ГРЪЦКИ

Необходими продукти:
450 г замразен грах
1 морков
4 с.л. олио
1 глава лук
1 кубче телешки бульон
1 ч.л. суха зеленчукова подправка, червен пипер, чубрица
3 с.л. брашно
магданоз

Начин на приготвяне:
Лукът се обелва и нарязва, морковът също се настъргва на ситно. В тенджера се загрява олиото и едно след друго се прибавят с постоянно бъркане с дървена лъжица лукът, морковът червеният пипер, заливат се с около 1.7 л вода и се прибавя грахът. Вари се около 25 минути и се прибавят подправките, ври още 5 минути. През това време се забърква брашното с 1/3 ч.ч. вода до гладка каша и се прибавя към врялото ястие с постоянно бъркане и се бърка така още една минута. Сваля се от котлона и се поръсва с нарязания магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама