Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/8174613 www.bgdnes.bg

При хранене над 50% от енергията се изразходва за процесите на храносмилане advertorial icon

Съвремието на бързи обороти и стрес води до неправилно хранене. Именно погрешният подбор на храни, приготвени при висока температура, недостатъчното им сдъвкване и/или преяждането води до лошо храносмилане. Хората приемат предимно прости въглехидрати (захарни изделия, бързи храни като сандвичи, сладкиши), заедно с огромни количества недобри мазнини (маргарин, рафинирани олиа, запържени или втвърдени мазнини, тлъсти меса) и протеини (продукти от неекологични яйца и меса). При това обикновено се преяжда в неправилното време (често късно вечерта).

Поемането на прекомерно количество храна създава опасност допълнително приеманите нутриенти да не могат да бъдат обработени от човешката храносмилателна система. Това може да причинят храносмилателен дискомфорт – недостатъчно сдъвканите големи парчета храна се натрупват, тъй като трудно могат да бъдат разградени и по този начин предизвикват задръстване и последващо развитие на гнилостни или ферментационни процеси в червата. Много често гниенето на протеините причинява отоци, различни възпаления и алергии, главоболия, жлъчночернодробни кризи и ранна атеросклероза. Основната грижа на тялото е да си осигури достатъчно хранителни вещества за съществуване – като разгради и усвои продуктите и ги превърне в източник на нутриенти. Този процес отнема много енергия, особено ако организмът трябва сам да синтезира липсващите ензими. При хранене, над 50% от енергията се изразходва за процесите на храносмилане. При силен стрес, при много ниска или много висока температура, организмът се нуждае от много повече ензими, отколкото в нормално състояние.

Допълнителното приемане на храносмилателни ензими засилва съпротивителните сили на организма, помага при възпаления, подобрява кръвообращението, помага при зарастването на рани, дори регулира неестествено бързия растеж на клетките и се бори с вируси! Има три основни начина за запазване и попълване на нивото на ензимите: чрез ядене на сурова храна, чрез правилно съчетаване на продуктите по количество и качество и чрез приемане на ензимни добавки.

Продуктът Enzy-Mill съдържа най-важните храносмилателни ензими, подбрани от растителни източници и микроорганизми - Amylase; Lipase; Protease 4.5; Protease 3.0; Alpha-galactosidase; Lactase; Cellulase; Bromelain в National Enzyme Company – USA, световен лидер в производството на ензими. Те подобряват усвояването на важните за организма нутриенти – въглехидрати, мазнини, протеини. Таблетките са устойчиви на стомашната киселинност, имат широк спектър на действие. Имат приятен вкус и могат да се сдъвчат. Таблетките Enzy-Mill не съдържат животински продукти, оцветители и консерванти. Могат да се приемат и от вегетарианци.

Enzy-Mill подобрява храносмилането, като помага на храносмилателните ензими в човешкия организъм с допълнителната си сила, в резултат на което не чувстваме тежест и болки в стомаха, предотвратява подуването и намалява газовете. За повече информация посететe www.botanic.cc.

Намерете в аптеките или онлайн на www.botanic.cc.

Реклама
Реклама
Реклама