Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8184563 www.bgdnes.bg

"Байерн" пробва да отмъкне Клоп

Германският колос "Байерн" (Мюнхен) ще се опита да отмъкне от "Ливърпул" Юрген Клоп. Баварците от години мечтаят за мениджъра на еврошампионите и отново ще се пробват да го изкушат. Според английския "Индипендънт" Клоп имал клауза в договора, с която можел да напусне безпрепятствено "червените" при оферта от Бундеслигата. Това едва ли ще стане поне през това лято, тъй като към момента Юрген няма никакви намерения да си тръгне от помитащия всичко по пътя си "Ливърпул".

Клоп дори вече прави планове за сериозна селекция на "Анфийлд" за новия сезон. Най-желаните звезди от "Ливърпул" са Джейдън Санчо от "Борусия" (Дортмунд) и Тимо Вернер от РБ "Лайпциг". Според английските медии "червените" вече са уведомили официално "Борусия" за интереса към крилото, което ще струва поне 100 млн. евро. Желанието на самия Санчо е да заиграе във Висшата лига, където е желан още от "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед".

Реклама

Трансферът на Вернер изглежда по-лесно осъществим. Голмайсторът на "Лайпциг" има освобождаваща клауза в договора си в размер на около 50 млн. паунда. Вернер има 20 гола в 21 мача през този сезон в Бундеслигата и отдавна е хванал окото на Клоп.

"Ливърпул" ще трябва да взима друго тежко решение в близките седмици - дали да пусне Мохамед Салах да участва на олимпиадата в Токио с националния отбор на Египет. В такъв случай звездата ще изпусне предсезонната подготовка на "червените" и старта на сезона във Висшата лига. Ситуацията ще бъде обсъдена между Клоп и Салах, след което ще бъде взето решение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама