Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8188891 www.bgdnes.bg

Земеделци купуват торове с кредит, връщат със субсидия advertorial icon

“Агрион Финанс“ предлага финансиране при улеснена процедура и съкратени срокове

Изгодни кредити срещу субсидии при нови подобрени условия предлага най-голямата фирма за финансиране в земеделието „Агрион финанс“. Дружеството е част от „Агрион“ – най-популярната компания при сделки в земя в България.

„Агрион финанс” отпуска целевите заеми, за да отговори на нуждите на фермерите от оборотни средства в началото на годината. Сега е моментът, когато са им необходими пари, за да се подготвят за предстоящия селскостопански сезон.

Кредитите могат да се използват за закупуване на торове, препарати или семена, както и за инвестиране в селскостопанска техника.

Безспорни предимства на земеделските заеми от „Агрион финанс“ са бързата и опростена процедура по отпускане и особено възможността производителите да ги изплащат при гъвкав погасителен план, съобразен със сезонния характер на дейността им.

Пазарът на земеделски кредити бележи значителен ръст последните месеци, отчитат експертите. Според проучване на „Агрион Финанс“ всеки четвърти собственик на земя е имал нужда от допълнително финансиране през последната година.

„Агрион финанс“ предлага пълната палитра от специализирани финансови продукти, които да отговарят на нуждите на агробизнеса. Компанията отпуска заеми за оборотни средства, стандартни ипотечни кредити и лизинг на земя.

Специализираният кредит за оборотни средства се дава срещу обезпечениеземеделска земя. Осигуреното финансиране е до 80% от размера на пазарната оценка на земята. Самата оценка се извършва напълно безплатно от „Агрион“. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват допълнителни застраховки в полза на кредитодателя, няма и поръчители или съдлъжници. Компанията не налага ограничения за сектора, в който работи земеделският производител.

Подобни са условията и на универсалния ипотечен кредит, където минималният размер е 10 хил. лв., а срокът за погасяване е до 15 години. Погасителният план се изготвя според специфичните нужди на земеделския производител. За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на другите кредитни институции. Сроковете за отпускане са значително съкратени.

Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията https://www.agrion.bg/bg/finance/.

До 100% финансиране при лизинг на земя

Все по- често земеделските производители се възползват от възможността да купят земя при условията на финансов лизинг. От „Агрион Финанс“ също отчитат повишен интерес към услугата.

Компанията е единствената на пазара, която предлага до 100% финансиране при лизинг на земеделска земя. Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно започва да погасява лизингови вноски.

Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

Реклама
Реклама
Реклама