Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8193802 www.bgdnes.bg

"Левски" събра пари за заплати

Футболистите на "Левски" ще получат заплати и този месец. Клубът успя да събере средства, за да се разплати с тях на 20 февруари. Тогава е датата, на която играчите взимат месечните си възнаграждения.

Парите постъпиха в касата на "сините" благодарение на отличната посещаемост на дербито с ЦСКА-София. На Националния стадион имаше над 27 000 зрители. Така приходите от билети ще надвишат предварително прогнозираните 350 000 лв. Отделно има постъпления от реклами и от дарения на по-богати левскари. Бившият собственик на клуба Тодор Батков е превел не малка сума, научи "България днес".

Реклама

"Трябва да видя колко са постъпленията от билети, за да ви кажа дали на 20 февруари ще имаме проблеми със заплатите - сподели изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев. - Мисля, че няма да имаме проблем. Не съм имал никакви разговори със собствениците. Говоря само с основния спонсор (б.а. - Димитър Ганев), който има желание да продължи да помага, но на този етап това няма как да се случи. Специални благодарности за Тодор Батков, Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов. Декларираха, че ще помогнат финансово. Батков вече го направи. Според мен "Левски" се връща към идентичността си. Клубът няма как да оцелее само с дарения, никой не си прави илюзия, това е глътка въздух."

"Левски" може да е без трима от титулярите в дербито за гостуването си на "Черно море" в следващия кръг от Първа лига. Мартин Райнов е със счупен нос, след като бе сменен принудително още в началото на мача. Филипе Нашименто е с извадено рамо и ще отсъства известно време от терените. Нуно Рейш ще е наказан заради червения картон. Отделно Симеон Славчев има две счупвания на пръст на крака. Въпреки това той влезе срещу ЦСКА-София на обезболяващи инжекции.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама