Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8197813 www.bgdnes.bg

Катя Дафовска: Представянето е достойно

Красимир Анев записа престижното 13-о място в преследването от световното първенство по биатлон. В същата дисциплина Милета Тодорова финишира 18-а. Специално за читателите на "България Днес" олимпийската шампионка по биатлон и президент на федерацията Катя Дафовска оцени представянето.

- Г-жо Дафовска, доволни ли сте от резултатите?
- Засега представянето е достойно. Има още дисциплини. Разчитаме много на дългата (15 км жени и 20 км мъже), които са във вторник и сряда. Както и на мъжката щафета. Милена направи много сериозен резултат с това 18-о място при дамите. Постижението на Краси Анев е най-доброто му през сезона. Дано и другите имат сили за още нещо и да им върви стрелбата.
- След трите медала на Милена Тодорова от световното за девойки тя задържа формата. Колко голям е нейният потенциал?
- В началото на сезона демонстрира, че ако стреля добре, може да влиза в точките. Медалите й донесоха самочувствие и вяра във възможностите. За неин късмет удължиха с една година възрастта на световното първенство за юноши и девойки. Взе си всичките медали за предишни участия. Израсна, защото премина в женския тим. Макар и по неволя, защото три от водещите ни състезателки се отказаха. Тя се превърна в лидер и вече ги задминава по резултати.
- Какво ще бъде ключово за успех в индивидуалните стартове?
- Иска се стрелба. Доста е тежко, защото има височина. Това е голям плюс за Краси Анев, който се готви на Белмекен за световното първенство.

Реклама
Реклама
Реклама