Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8198523 www.bgdnes.bg

Захариева на косъм от самолетна катастрофа

Самолетът й за Брюксел каца на четвъртия път с крило, опряно в пистата

В ужасна турбуленция попадна самолетът, с който пътува към Брюксел вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.
В машината на германското правителство, излетяла от Мюнхен, заедно с нея бяха първите дипломати на Германия и Северна Македония и върховният представител на Евросъюза по външната политика Жозеп Борел. Всички са били силно уплашени от ужасяващото подскачане във въздуха. Самолетната драма разкри в своя публикация със снимка в социалните мрежи служебният министър на външните работи на Република Северна Македония Никола Димитров. Той написа, че са кацнали от четвъртия опит на летището в Брюксел, почти опирайки крило в пистата, след като три пъти са кръжали над Брюксел.
Димитров коментира, че ситуацията го е навела на мисли за преговорите за присъединяване на Северна Македония към ЕС и мнението му е, че е крайно време да успеят от четвъртия път след три турболентни неуспешни опита.
Захариева, Хайко Маас, Жозеф Борел и Никола Димитров са добре, а някой на борда дори е успял да им направи снимка как се усмихват през зъби.
Захариева участва вчера в Съвета "Външни работи" в Брюксел, който разгледа темата за Западните Балкани, включително диалога Белград - Прищина, посочват от българското външно министерство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама