Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8208673 www.bgdnes.bg

От „Диамантена принцеса" ще разберете мерките на Китай срещу коронавируса

На 19 февруари пътниците от кораба „Диамантена принцеса" започнаха да слизат на брега, като първите около 500 от тях вече могат да се върнат по родните места, предаде Радио "Китай".

Но сянката на епидемията продължава да тегне. До 19 февруари потвърдените случаи на заразени на кораба са 621, като процентът на зараза с новия коронавирус е 16,8%.

Реклама

Защо корабът се превърна в подвижно „хранилище на вируса"?

На първо място е затвореното пространство, на второ честите контакти, а недостатъчните превенция и контрол са директната причина.

„Диамантена принцеса" ни показа колко силно заразен е вирусът и доказа необходимостта от строгите китайски мерки за ограничаване на каналите за пренасяне на заразата от центъра на епидемията.

Защо Япония не пусна пътниците от кораба? Защото за Япония е трудно за кратко време да подготви достатъчно оборудване за изолиране на над 3000 души.

С избухването на епидемията в различни части на Китай бе обявено предупреждение от първа степен, което е немислимо и неосъществимо за много държави по света. Точно поради ефективните мерки на Китай епидемията е под контрол и това го доказват фактите.

Епидемията е общо бедствие за човечеството и всички трябва да си помагат взаимно. Здравните ведомства на всички държави трябва да извлекат уроци от това, да предприемат научни и ефективни мерки, да прекъснат източниците на зараза, да излекуват болните и да защитават живота.

Реклама
Реклама
Реклама