Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8233473 www.bgdnes.bg

"Байерн" покани Боби Фирмино

"Байерн" (Мюнхен) започна с ухажването на нападателя на "Ливърпул" Роберто Фирмино. Новината на "Дейли мейл" дойде след победата на баварците с 3:0 над "Челси" в Лондон в първи осминафинал на Шампионската лига. Според английските медии представители на германците са се свързали с Фирмино и са го попитали дали е склонен да заиграе в Мюнхен през лятото. Засега не е ясно какъв е бил отговорът на Боби. Бразилецът е един от любимците на Юрген Клоп в "Ливърпул" и засега не е ясно дали англичаните ще са склонни да се разделят с него.
Очаква се от "Байерн" да предложат около 80 млн. евро за нападателя. Слуховете за трансфер на Фирмино се засилват заради очертаващото се привличане в "Ливърпул" на голмайстора на "РБ Лайпциг" Тимо Вернер. С неговото идване титулярното място на Фирмино на "Анфийлд" е застрашено. Освен това на "Байерн" трудно се отказва.
Баварците обраха овациите в Англия след разгрома над "Челси". Всички голове паднаха през второто полувреме.
"Това е тежък урок за нас - каза мениджърът на лондончани Франк Лампард. - Не сме играли на това ниво от доста време и се сблъскахме с реалността. Трябва да гледаме от позитивната страна. Именно в тези мачове играчите разбират на какво ниво трябва да бъдат в елиминациите. Не бива да мислим за резултата. Ясно е, че при 0:3 сме в лоша позиция. Остава единствено да покажем гордостта си в реванша. Ще бъде трудно. Може би ще се наложи да направим промени, но който и да влезе в игра, трябва да покаже характер."
"В момента целта ни е да се класираме на четвъртфинал - дипломатично коментира треньорът на "Байерн" Ханзи Флик. - След това ще видим какво ще се случи. Ще вървим стъпка по стъпка."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама