Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8312250 www.bgdnes.bg

Викторио гръмнал Дарина и Никол заради тежък живот

Ето какво споделя душманинът зад затворените врати

Ще унищожа цялото ви семейство, заканил се двойният килър на почернените родители в съдебната зала

С тежкия си живот оправдава Викторио Александров убийствата на приятелката си Дарина и дъщеря си Никол! Това разкриха пред "България Днес" присъствали на изповедта на двойния килър пред съда. В рамките на две заседания при затворени врати бившият сотаджия сподели мотивите си за зверското престъпление. "Животът ми е тежък, парите не стигат. Работя като роб и ми изгърмяха бушоните", споделил Викторио пред Темида и страните в процеса.

Реклама


В Софийския градски съд вчера трябваше да бъдат разпитани първите свидетели по делото. Призовани бяха роднини, познати на двете семейства на убиеца и жертвите, както и лекари от Бърза помощ. Часове по-рано Съдийската колеги на Висшия съдебен съвет отмени всички открити заседания по делата заради коронавируса.
Почернената майка и баба Ваня Министерска разкри опасенията си покрай китайската зараза. "Притеснявам се, когато трябва да вляза в магазина за хранителни стоки. Дори до съда пътуваме с метрото. В крайна сметка животът продължава - държавните институции и банките работят", изтъкна опечалената жена. Тя е счетоводител и ще работи от вкъщи. До Съдебната палата ще й се наложи да отиде в края на април, за когато е пренасрочено следващото заседание по процеса за смъртта на дъщеря й и внучката.
За съкрушените родители всяка среща с душманина на любимите им същества е изпитание. "Ще унищожа цялото ви семейство", прошепнал Викторио на Ваня и Георги Министерски и сгънал пръсти на ръката си във формата на пистолет. Заплахата е чута е служители на Съдебната охрана, които мигом ограждат с телата си подсъдимия. Съдията Иван Коев му прави забележка, че ще го отстрани от залата. По неясни причини прокуратурата не взема отношение към направената закана за убийство в храма на Темида.


От магистратите Викторио иска още на първото заседание разпечатки от фейсбук комуникацията на приятелката си Дарина. "Аз също настоявам да се изиска цялата негова комуникация, включително и по вайбър. Какво има да крие, че си е нулирал телефона до заводските настройки", вайка се Ваня Министерска. Тя подозира, че душманинът е инсталирал шпионски софтуер на телефона на Дарина, за да следи местоположението й във всеки момент. Специалисти й обясняват, че с шпионско приложение могат да се виждат всички действия с джиесема. Дали разговорите и чатовете в социалните мрежи ще разкрият мотива за жестоките посегателства, ще трябва да кажат техническите експертизи по делото.
Почернените родители разчитат и на таксиметров шофьор, който последен е видял жива внучката им Никол. Те се надяват на разказа на таксиджията Петьо Павлов, за да разберат как Викторио се е държал с едногодишната си дъщеричка. Павлов е сочен от прокуратурата като пострадал, защото Викторио му прибира телефоните, удря го с пищова си по главата и му заповядва накъде да ги вози с детето. За това свое действие килърът е подпукан и за принуда. Оказва се, че това не шокира достатъчно таксиджията.
Той се покрива за две заседания и магистратите изпращат полиция по дирите му да го доведе принудително, за да даде показания. Пред съда Павлов омаловажава станалото и разказва, че Викторио не го е нападал, определя случилото се като нормална и честа практика. "В каква държава живеем, ако всеки трети клиент се разхожда с пистолет и те удря по главата", изумява се покрусената майка и баба. Според нея таксиметровият шофьор трябва да отговаря като съучастник за убийството на малкото момиченце, защото не се е обадил в полицията, след като го е возел с подивелия му баща. По думите й бакшишът е човек без съвест и угризения.
Фатален за Дарина и Никол се оказва денят 29 октомври 2018 г. Дарина допуска Викторио, с когото са в лоши отношения, в апартамента си в столичния жк "Надецда", за да си прибере някои вещи. Между тях избухва скандал, при който 27-годишният охранител застрелва младата жена. Той взима малкото момиченце и тръгва да обикаля с него града. Качва се на таксито на Петьо Павлов и след лутане му поръчва да кара към Долни Богров. Там се настанява с малкото момиченце в крайпътна барака. С непремерени действия ченгетата пристигат, а изненаданият Викторио пуска куршум в главата на собственото си дете.


Прецакан от закона

Двойният убиец Викторио Александров е сред първите прецакани килъри след поправките в закона. Те отнеха на подсъдими за тежки престъпления възможността да признаят вина, с което да съкратят една трета от присъдата си. Въпросът е повдигнат още на разпоредителното заседание, като защитата отбелязва, че не може да се възползва от съкратеното съдебно следствие с промоция. Промяната бе издействана след поредното зверко убийство през лятото на м.г. в сливенското село Сотиря, където бе погубена 7-годишната Кристин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама