Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8358913 www.bgdnes.bg

Каролев: В сблъсъка между потока и скалата, потокът побеждава не със сила, а с постоянство

Икономистът Владимир Каролев с две обвинения и 50 000 лева парична гаранция, съобщи БНТ по-рано. 

Ето какво написа икономистът в профила си във фейсук тази вечер:

"Във връзка с прессъобщението на Софийската Районна Прокуратура (СРП) и неговото отразяване в медиите, искам да заявя следното.

Реклама

Бяха ми предявени две обвинения и бях освободен под парична гаранция.

Първото е, че в нарушение на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм преминал през КПП Ярема. Според тази заповед “неотложно пътуване” е пътуване, свързано с полагане на труд. Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от сайта на МВР и надлежно попълнен и оформен бе представен от мен на длъжностните лица на пропусквателния пункт, които след щателен преглед на декларацията ми позволиха да продължа пътуването.

Второто обвинение е, че чрез пост във Фейсбук съм изразил лично мнение, че въведената мярка е неефективна, тъй като с правилно попълнена декларация всеки може да напусне София, като по този начин съм подал заблуждаващи знаци за тревога.

Останалите обстоятелства подробно описани в прессъобщението на СРП и отразени в дестки традиционни и онлайн медии, не фигурират в предяваните ни две обвинения, посочени по-горе и следователно не отговарят на обективната действителност.

Няма да коментирам нито под този пост, нито където и да е повдигнатите срещу мен две обвинения докато не приключат всички правно-процесуални действия по случая.

Хубава вечер и ви поздравявам с китайската мъдрост “в сблъсъка между потока и скалата, потокът побеждава не със сила, а с постоянство” А снимката е от Черни връх от лятото на 2018", написа Каролев. 

Реклама
Реклама
Реклама