Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8361655 www.bgdnes.bg

„ВП Брандс Интернешънъл” работи денонощно, произвежда спирт за дезинфектанти advertorial icon

Спирт с алкохолно съдържание минимум 96%, от който се правят препарати срещу коронавирус, приготвя денонощно модерен български завод.

Фабриката за производство на спирт от земеделски произход Essentica работи на пълен капацитет и в непрекъснат режим, за да задоволи драстичното увеличение в търсенето на дезинфектанти и да помогне за овладяване на епидемията от COVID-19. Това съобщиха от „ВП Брандс Интернешънъл“ АД – компанията, собственик на фабриката.

Essentica е най-голямата в България високотехнологична фабрика за етанол и суровини, получени при производството му. Спиртът е по европейските стандарти за качество.

За да отговори в максимална степен на нуждата от тази суровина, компанията доставя приоритетно продуктите си на български предприятия, специализирани в производството на медицински спирт и на дезинфектиращи средства, както и на общини и други публични администрации. Тези доставки се осъществяват за сметка на силно намалени експортни продажби към чуждестранни клиенти.

„Гарантираме непрекъснатост на производствения процес, като подхождаме партньорски към българските селскостопански производители - плащаме авансово тяхната земеделска продукция, необходима за производството на етанол. Като националноотговорна компания „ВП Брандс Интернешънъл“ ще продължи да изпълнява своя ангажимент към българските граждани и организации за овладяване на пандемията от COVID 19”, увериха от компанията.

Реклама
Реклама
Реклама