Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8361698 www.bgdnes.bg

Обрат: Санчо поема към Манчестър


Английският национал се оказа твърде скъп за „Ливърпул” и „Челси”

Звездата на „Борусия” (Дортмунд) Джейдън Санчо почти сигурно ще премине в „Манчестър Юнайтед”! Новината е на английското издание „Мирър”. Националът на „Трите лъва” бе спряган или за „Ливърпул”, или за „Челси”. 20-годишното крило обаче се оказва прекалено скъп за тези два тима.
Според изданието от ръководството на „Борусия” са поставили твърда цена на Санчо, която е 120 милиона паунда. Ако сделката се осъществи, това ще означава, че клубът от "Олд Трафорд" ще счупи досегашния си трансферен рекорд. Той все още се държи от Пол Погба, за когото бяха платени 89 милиона паунда преди 4 години.
Самият Санчо също изявил желание да облече фланелката на „Манчестър Юнайтед”, а не тази на „Ливърпул”. Той харесвал стила на работа на мениджъра Оле Гунар Солскяер, който гради млад и перспективен отбор. На опашката за Джейдън бяха още „Барселона”, ”Реал” (Мадрид) и „Ювентус””, но той вече е решил да се завърне във Висшата лига на своята родина.
Междувременно шефовете на „Манчестър Юнайтед” обмислят възможността да компенсират притежателите на сезонни карти. По всяка вероятност привържениците няма да могат да изгледат на живо последните четири домакински срещи на любимия си отбор от кампанията. Висшата лига е спряна до 30 април, но се очаква подновяването на сезона да бъде отложено допълнително, а мачовете да се доиграят при закрити врата. От клуба ще възстановят сумата, която отговаря на цената за вход за тези срещи при нормални обстоятелства. Този жест към най-лоялните фенове ще струва на клуба общо 6 милиона паунда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама