Реклама
https://m.bgdnes.bg/covid-19/article/8376149 www.bgdnes.bg

Нюйоркчанин умира на всеки 17 мин, Тръмп отказа карантина на щата (Обзор)

Жената на канадския премиер се излекува

Изненадващо Доналд Тръмп се отказа да поставя под карантина щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, въпреки че през последните дни на всеки 17 минути е умирал по един нюйоркчанин. Общият брой на заразените в САЩ е почти 124 000, с което страната стана най-засегнатата от пандемията в света. Починалите са над 2200. Сред тях е и бебе на по-малко от годинка. “Днес трябва да съобщя нещо ужасно тъжно. Сред смъртните случаи в последните 24 часа има и едно много малко дете”, обяви губернаторът на щата Илинойс.

17-годишен младеж почина от КОВИД-19 в Калифорния, след като болница отказа да го лекува, тъй като няма застраховка. “В петък, преди да умре, той беше здрав... До сряда беше мъртъв. Той не е имал здравна осигуровка, така че не са го лекували. Медицинският персонал е насочил момчето към местна публична болница”, уточни кметът на Ланкастър Рекс Парис.

Реклама

Междувременно заради пандемията бе отменен Международният автомобилен салон в Детройт. Националната оръжейна асоциация пък подаде иск срещу местните власти заради затварянето на оръжейни магазини в окръг Лос Анджелис, защото не били от съществено значение.

Добра новина дойде от Канада, където съпругата на премиера Джъстин Трюдо - Софи, обяви, че се е излекувала от заразата, заради която и самият Трюдо бе под карантина 2 седмици. “Чувствам се толкова добре”, сподели половинката на Трюдо и заяви, че лекарите са ѝ казали, че е изчистена от вируса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама