Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/8376418 www.bgdnes.bg

САЛАТА ОТ КОРЕНОПЛОДНИ

Необходими продукти:

200 г червено грозде, срязано на половинки

200 г целина, едро настъргана

2 ябълки, нарязани на пръчици

200 г земна ябълка, нарязана на тънко

1 бяла ряпа, едро настъргана

100 запечени орехи на едро

Зърна за гарниране от нар

За соса:

1 л. горчица

100 мл олио

кора от лимон, лимонов сок, мед, смлян черен пипер, щипка сол

Начин на приготвяне:

Всички плодове и зеленчуци се разбъркват заедно. За соса всички продукти се разбиват заедно. Подправя се, ако има нужда, с още сол, черен пипер и лимонов сок. Поръсва се с орехите и зърната от нар и се разбърква. Върви си с чаша бяло вино.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама