Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/8385450 www.bgdnes.bg

Макрон фалира бизнеса на Борис Дали

Фолкпевецът Борис Дали се оказа един от най-големите потърпевши от плана "Мобилност" на Еманюел Макрон. Заради строгите мерки на френския президент фалира транспортният бизнес на изпълнителя на "Палатка" и "Ще си говорим пак".
"Разпродадох всички камиони и фалирах бизнеса си. А с него се изхранваше цялото ми семейство. На български шофьори се плащат 60-70 цента на изминат километър, докато на германските сумата е 1,50 евро и дори може да достигне 2. Вижте само каква е разликата. Освен това като пътуват в колона български, германски, френски, испански тир се спира само българския и му се прави щателна проверка. Всичко бе направено, така че да убие нашия бизнес. Ние бяхме трън в очите на запада", сподели пред "България Днес" певецът.


Според приетите мерки наскоро от еврокомисията шофьорът на ТИР-а трябва да се връща в родната си страна на 4 седмици, а камионът - на 8 седмици. Водачите трябва да спят в камионите не повече от 45 часа, а през останалото време да нощуват в хотел.
"Успях да разпродам всичко, което имам още преди да бъдат гласувани финално мерките. Сега колегите имат много големи проблеми. Напълно изрядни, хубави и нови камиони, купени за по 80-90 000 евро, сега се предлагат за 20-30 000. Кризата е голяма", споделя още пред вестника певецът.
Той е под карантина от 8 март, когато е последното му участие в нощен клуб в столицата. А точно на 13-и пуска последния си клип "Лошите момчета" - в деня на обявяване на извънредното положение в страната. Оттогава се е отдал на овощарство, пчеларство, градинарство и лозарство със семейството си в имението му в Бобовдол.
Вечно усмихнатият изпълнител на "Пиян" и "Пръскам хонорари" изневерява в последно време на заглавията на песните си и нито може да бъде забелязан фиркан, нито да пръска с лека ръка доходите си. Вместо това певецът, чиито рими могат да се прочетат татуирани върху кожата на благоевградската плеймейтка Галя Георгиева, се е отдал на спокоен живот, изпълнен с работа от сутрин до вечер. Десетки декари с овощни дръвчета, лешници, оранжерии, свежи домашни зеленчуци - всичко това създава малкия рай на тъмнокосия изпълнител.
"Над 200 лешници отглеждаме със семейството ми. Сега ще разсаждам праскови и се надявам да не се получава като минали години - затопляне на времето и след това изведнъж сняг, слана и минусови температури. Имам и четири кошера с пчели, които трябва да станат осем в най-скоро време. Така ще дам работа на над 8000 работници без осигуровки, фиксирана заплата, отпуска и работно време", смее се Борката и добавя, че е роден под щастлива звезда в малко градче и по този начин се радва на 100% на свободата и природата.
Дали е категоричен, че София никак не му липсва след последното му участие на празника на жената. Дори не проумява желанието на много хора да живеят в забързаната, прашна и мръсна София. Категоричен е, че трябва да се обърнем към земята, да я обработваме и да се грижим за нея. Както го прави той. Особено с лозовите насаждения, От над 200 глави Борис прави ароматно домашно вино, истински еликсир за душата и тялото.
"Още 20 вируса да ни нападнат имам работа за целия китайски народ. Доставя ми удоволствие сам да си отглеждам 80% от храната. И зиме, и лете имам свежа салата - пресни марули, лук, спанак. Идва и сезонът на краставиците и доматите. Какво по-хубаво от натуралната храна", споделя още фолкизпълнителят.
Освен домашно отглежданите плодове и зеленчуци, певецът хапва и домашно приготвен хляб. И почти не излиза от имението или двора си по време на извънредното положение.
"Празнувах рожден ден на 24 март. Бяхме само със семейството ми, с които сме заедно в Бобовдол. Нямаше гости, нямаше купон и сбирки, каквито ми предлагаха. Даже си направихме домашна торта и не сме купували нищо отвън. До магазина се отива само за най-необходимото. Трябва да се спазват всички мерки и разпоредби, за да преминем по-леко през тази пандемия", категоричен е Борис Дали.
Освен вкъщи, той е запасил и колата си с дезинфектанти, спирт, маски и ръкавици. И е готов да излезе от имението си чак когато бъде обявено край на извънредното положение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама