Реклама
https://m.bgdnes.bg/covid-19/article/8385487 www.bgdnes.bg

Биляна Йотовска вдига бутилки вместо гири

Бутилки с минерална вода вместо гири и пълна раница вместо щанга. Такива импровизирани тренировки провежда мускулестата моделка Биляна Йотовска, докато е в изолация в дома си.
Хубавицата, който цели два пъти се е събличала гола за корицата на "Плейбой", предлага на хората под карантина как да тренират в домашни условия. "Вкъщи имам домашен фитнес и ми е лесно и удобно, но не при всички хора е така. Затова съветвам да тренираме със собственото си тегло, или с предмети, които са в дома ни и могат да бъдат използвани за натоварване", споделя с усмивка Йотовска.
Преди да започнете тренировката загрейте добре всички стави - глезени, колена, кръста, лакти, и врата, съветва хубавата здравенячка.
Моделката предлага да вземете стек с 6 бутилки с вода, с които да правите клекове и да ги вдигате над главата си. Ако искате да увеличите натоварване, слагате и раницата на гърба, като вие избирате колко да е пълна и колко да тежи. Ако искате да стегнете бедрата, също има начин. Лягате на дивана, хващате раницата с краката си и започвате да правите сгъвания на долните крайници. Препоръчва да се правят 15 пъти с три повторения.


Йотовска предлага и упражнения, при които да използвате собственото си тегло и нямате нужда от фитнес уреди. Такива са 10 клека, като при изправяне повдигате единия си крак, 15 сумо клякания като може да държите с ръце тежест, напъни с крака напред и назад, както и лягане и изправяне 15 пъти един след друг. Ако имате голяма топка, може да я търкаляте с крака, докато сте в легнало положение и това също ще се отрази положително на физическото ви състояние.
"Спазвайте правилата, за да преминем по-бързо тази специфична ситуация", призовава Биляна, която се е поставила в изолация вкъщи заедно с мъжа си - фитнес шампиона Митко Димитров, дъщеря си, кучето и котката. По нейни думи всички се вкючват в упражненията и се чувстват много добре.
"Дъщеря ми Никол вече не изпитва никакви притеснения от онлайн обучението, което както на всички е известно ще продължи още. Сега вече е много щастлива, защото си има собствен лаптоп. А като се сетя когато аз получих първия си компютър. Времената бързо се менят! Разбира се, ще се учим и забавляваме, но всичко с мярка! Вече започнахме с онлайн урока по английски език", разкрива детайли от живота вкъщи Йотовска.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама