Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8387463 www.bgdnes.bg

Ромът Галин наби ченге и строши патрулка

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня.
На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители, които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред в района във връзка с мерките в извънредното положение, наложени против разпространението на COVID-19. Служителите на реда спрели служебния автомобил и предупредили групата цигани да се разпръсне.
На устната заповед не се подчинил единствено Галин А. Започнал да отправя ругатни и обиди към полицейския екип от РУ на МВР в Девня, твърдят още от прократурата. Човекът бил поканен бил да се легитимира. След като мъжът не направил това, полицейските служители му наредили да се качи в колата, за да бъде отведен в районното управление за изясняване на самоличността му. Галин отказал да се подчини, започнал да се съпротивлява и успял да нарани в крака единия от полицаите, както и да нанесе повреди на служебната кола, пише още държавното обвинение в официално съобщение.
Повикано било подкрепление и циганинът Галин бил задържан и отведен в РУ на МВР в Девня. Там са му повдигнати обвинения за хулиганство при условията на опасен рецидив, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, и за нанесена телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му. Обвиняемият е осъждан 10 пъти за кражби от 1999 г. до 2014 г.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама