Реклама
https://m.bgdnes.bg/covid-19/article/8388516 www.bgdnes.bg

Депутатът Хасан Адемов е с коронавирус

Депутат е заразен с коронавирус. Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на извънреден брифинг късно тази вечер.

Става въпрос за бившия социален министър и шеф на социалната комисия д-р Хасан Адемов от ДПС.

Реклама

Няма да отговарям на въпроси, които касаят здравословното му състояние, обясни Караянчева и уточни, че е поискала съгласието на д-р Адемов, преди да обяви името му.

Караянчева разказа, че се е консултирала с националния щаб и той е препоръчал всички депутати да минат през тест. Има организация, утре в две болници от сутринта ще се правят тестове. Не, защото сме богопомазани, а защото депутатите имат контакти с много хора, обясни тя.

В четвъртък ще бъде тествана и администрацията, всички, които да били в контакт с д-р Адемов - квестори, стенографи, служители на НС, шофьори.

Точно заради това в петък поисках да не заседаваме, защото коронавирусът не подбира дали сме депутати, напомни Караянчева аргументите си да поиска разпускане на Народното събрание за времето на извънредното положение.

Ако се обяви 14-дневна карантина, какво правим с актуализацията на бюджета, попита Караянчева и отново напомни, че не трябва да се спекулира политически с темата.

Едва след тестовете на всички депутати ще се прецени дали и кога ще се събере парламентът.

Реклама

В сряда няма да заседава комисията по бюджет и финанси. Сутринта ще се събере Председателски съвет, който да реши как ще се процедира оттук-нататък.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Реклама
Реклама
Реклама