Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8403198 www.bgdnes.bg

Кръстиха магаре на вируса

Магаренцето Кови се роди!

Появата на малкия бозайник във времена на разпространение на коронавирус е определена като чудо, а животинчето е кръстено точно на заразата, която порази целия свят.
Кови (името му произлиза от COVID-19) се ражда преди няколко дни в спасителен център в Девня. Интересна е и историята на неговите родители, които са на крачка от смъртта, но добра инициатива ги спасява и така магаренцето има шанс да е сред нас.


"Преди 5 години започнахме да спасяваме магарета - изкупувахме ги, за да не бъдат заклани за наденица или да отидат на "пазар за магарета" за същите или подобни цели. Всички животни бяха уплашени, в много лоша форма и все още не вярват на хората заради всичките им злоупотреби. Днес имаме повече от 30 магарета във фермата си - отнасяме се с тях като с принцеси и много ги обичаме", разказват от фондация "Лъки хънт", която спасява и други беззащитни животни.
Майката и таткото на Кови се разминават с опасността на станат колбаси и плод на любовта им е малкото магаренце. Въпреки че се появява на бял свят едва преди няколко дни, то вече е изправено на крака и уверено ходи.

Реклама


"Кови е толкова красив и скъп, че изгубихме думи от вълнение. Нека да му пожелаем здраве. Да имаме бебе в нашата ферма означава, че магаретата най-накрая са щастливи и се чувстват у дома с нас. Благодаря на Бог", добавят от фондацията, които посочват новороденото като светъл лъч в тежките времена, в които живеем напоследък. Кови веднага се отличава с огромните си уши и дългите крака, а черният цвят го прави още по-елегантен.
Хиляди хора поздравиха спасителния център в Девня за добрите им дела и пожелаха животните да се радват на отлично здраве.

Корона и Вируслав в зоопарка

В първия ден на пролетта в зоопарка в Бургас се родиха бебе от вида лама алпака и бебе муфлон. Ламата е женска и ще носи името Корона, а муфлончето е мъжко и ще се казва Вируслав, като и те са кръстени на световната зараза. В момента зоопаркът не работи и чака да падне забраната за масови събирания. Когато това се случи, ще може да се видят на живо вече уверено проходилите и укрепнали нови попълнения.


Снимки: "Лъки хънт" и Зоопарк Бургас

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама