Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8403937 www.bgdnes.bg

Донадони: Трудно е далеч от семейството

Легендата на "Милан" Роберто Донадони проговори за пандемията от коронавирус. В момента той е треньор на китайския тим "Шънджън". Родината му е една от най-засегнатите страни, като почти 14 000 души починаха от болестта.

"Аз съм от Бергамо, едно от местата в много трудна ситуация. Семейството ми е от там. Много е трудно. Всеки ден говоря с майка ми, брат ми, сестра ми. Виждаме се онлайн, но е различно. Когато си близо до семейството си, е едно, но когато си на 10 000 км разстояние - съвсем различно", сподели Донадони. Трикратният европейски шампион с Милан разкри, че бащата на бившата му жена е починал от вируса и е много притеснен за роднините и приятелите си в Италия. Донадони има желание да се събере със съпругата си Кристина и 6-годишната си дъщеря, които са в планините близо до Милано. Наложените рестрикции от страна на Китай обаче не позволяват чужденци да влизат в страната.

"Сега най-важно е здравето, важно е да победим вируса. След като това се случи, може да говорим отново за футбол и спорт", смята Донадони.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама