Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8405524 www.bgdnes.bg

Слави Ангелов проговаря за зверския побой: Поръчали са да ме почупят!

Хората, които са ме спасили, са моите ангели, казва разследващият журналист

Нападението срещу мен е поръчка. Казано им е, че трябва да ми счупят еди какво-си, затова са ме удряли с метални пръти по краката! Това разказа журналистът и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов за първи път след побоя над него. Той сподели пред Нова тв версията си за случилото се пред дома му на столичния бул. "Дондуков" на 17 март вечерта. Категоричен е, че не знае кой го е поръчал. "Все още нямам отговор на въпроса кой поръча това. Знам, че един ден ще ми е ясно кои са извършителите, независимо дали от МВР ще си свършат работата", смята пребитият разследващ журналист.
Слави Ангелов е изписан от болницата и вече се възстановява вкъщи. "Единият ми крак е счупен, оставали са 2-3 удара да счупят и другия. Спасило ме е, че мой съсед, който е много едър мъж, е излязъл и е започнал да вика по тях. Другото, което ме спаси, е едно много смело семейство. Следващият ми спомен е, как жената е седнала на земята и е взела в ръце главата ми. Това са моите ангели, които са се появили тази нощ точно там", добавя журналистът.
При побоя той е изпаднал в безсъзнание, но споделя за сцените, които си спомня преди и след това. Около 21 часа паркирал, когато зърнал млад мъж, спортно облечен, с макса. Решил, че я носи заради коронавируса. "Мой познат вървеше три крачки пред мен. Видях на около 15 метра единият от нападателите. Няколко секунди, след като моят съсед зави към своя вход, този човек много рязко зави към мен, тичаше. Последва ударУ, описва началото на атаката Слави Ангелов. По думите му нападателят носел маска с изрисувани черепчета на нея.
В този момент журналистът държал в едната ръка чанта с лаптоп, а в другата - покупки. От удара паднал на земята, удрарил си главата и загубил съзнание. Той няма да забрави и гледката, която зърнал, след като се свестил. "Първото нещо, което си спомням след това, е когато тези хора се оттеглят. Спомням си, че единият ме снимаше с телефон", споделя пребитият журналист. Той разбира, че нападателят, който пръв го ударил, го е блъскал по лицето през цялото време.
"Много години съм бил криминален репортер и съм правил рискови неща, защото съм искал да разкажа повече неща на моите читатели. Срещал съм се с убийци. Това е моята професия. Винаги съм знаел, че може да ми се случи такава беда", коментира Слави Ангелов. По адрес на душманите си и реакциите след инцидента заявява: "Тези биячи не са толкова големи гадове, колкото мои колеги. Сайтове за фалшиви новини, спонсорирани от чужбина, са написали, че трябвало да бъда убит. Това няма да им го простя, защото притесниха близките ми".
Покрай атаката журналистът разбира, че има много случаи подобни на неговия, които са останали неразкрити. Смята, че биячи от този калибър могат да участват в организиране на убийство. Колеги на Слави Ангелов изтъкват, че нападението над него става по време на извънредно положение, като престъпниците вероятно очакват вниманието да бъде отместено от тях.
Един от най-дългите и трудни проекти, върху които се труди Слави Ангелов, е филмът "Защитен свидетел". Той ще бъде излъчен днес по Нова телевизия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама