Реклама
https://m.bgdnes.bg/covid-19/article/8405703 www.bgdnes.bg

Oтцепиха ултрарелигиозен град в Израел, силно засегнат от COVID-19 (Снимки)

Израел постави контролно-пропускателни пунктове за спиране на достъпа до ултрарелигиозния си град Бней Брак, който е тежко засегнат от епидемията от новия коронавирус, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Разположеният в предградие на Тел Авив град беше обявен от правителството за зона с ограничен достъп заради високия процента заразени сред населението му. Сега влизането и излизането от града са забранени, освен по медицински причини, предава БТА.

Реклама

Армията ще изпрати в подкрепа на полицията два батальона, или между 800 и 1000 войници. Те ще доставят храна, лекарства и друга необходима помощ на жителите на града.

Израел е потвърдил 36 починали от коронавируса и над 7000 заразени. Според медицински експерти е възможно до 38 процента от живеещите в Бней Брак 200 000 души да са заразени.

В този град живеят ултрарелигиозни евреи, които предпочитат изучаването на свещени писания и традиционно големи семейства пред по-светския начин на живот. Те често пъти живеят в тясна близост в бедни квартали. Много от тях отказват да изпълняват въведените от властите мерки за самоизолация и социално дистанциране.

Армията планира да евакуира 4500 души на възраст 80 и повече години и да ги постави под изолация в хотели.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама