Реклама
https://m.bgdnes.bg/covid-19/article/8408262 www.bgdnes.bg

В Япония случаите на COVID-19 растат и не се изключва извънредно положение

Около 118 души бяха регистрирани като новозаразени с коронавируса в японската столица, съобщи днес обществената медия Ен Ейч Кей (NHK) като се позова на източници на градските власти в Токио, предаде Ройтерс.

За пръв път броят на потвърдените за едно денонощие случаи в района на Токио надхвърли 100, с което общият брой на потвърдените случаи там достигна 891, посочи Ен Ейч Кей.

Реклама

Градските власти в Токио настоятелно призовават хората да се стоят по домовете през почивните дни, докато мегаполисът се изправя пред растящ брой случаи и се засилват опасенията, че Япония може да обяви извънредно положение, което да доведе до карантина, предава БТА.

Отделно от това, над 70-годишен мъж почина днес от коронавирус в централния японски град Кани, префектура Гифу, съобщи информационната агенция Киодо. Това е първи смъртен случай във префектурата, добавя Киодо.

До момента в Япония няма експлозивно разпространение на заразата, както е в Европа, САЩ и другаде по света, посочва Ройтерс.

В рамките на пакет за стимулиране, който трябва да бъде обявен идната седмица, правителството планира да приеме мерки за тройно увеличение до края на март догодина, на наличностите от противогрипното лекарство Avigan ("Авиган"), произвеждано от "Фуджифилм холдинг корп" (Fujifilm

Holding Corp).

В момента "Авиган" е подлаган на клинични проучвания в Китай, за да се установи дали е подходящ за лечение на Ковид-19, посочва Ройтерс.

Реклама

Малайзия съобщи днес за още 150 случаи на коронавирус, четири от които са били с летален изход.

С тях общият брой на заразените в страната достигна 3483, а починалите са 57, съобщи министерството на здравеопазването.

Индонезия обяви днес 106 нови случая на коронавирус, с които общият им брой в югоизточната азиатска държава е 2092.

Представител на здравното ведомство съобщи също, че още 10 души са починали и с тях смъртните случаи стават общо 191.

Филипинското министерство на здравеопазването днес съобщи за нови 76 случаи на зараза с коронавирус и още 8 починали от Ковид-19.

В свой бюлетин ведомството посочва, че заразените в страната са общо 3094, а починалите - 144, като преобладаващата част са били регистрирани през последните четири седмици.

Реклама
Реклама
Реклама