Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8410566 www.bgdnes.bg

Треньорът на БАТЕ избухна: Принуждават ни да играем!

Треньорът на БАТЕ (Борисов) Кирил Алшевски изригна срещу решението на федерацията в Беларус мачове от местното първенство да продължават да се играят въпреки световната криза с коронавируса. Шампионатът е единственият в Европа, който не е спрян. Поради това и телевизионният интерес към срещите рязко се покачи, а различни телевизии по света купиха тв правата.
„Принуждават ни да играем! Не можем да откажем да излезем на терена”, призна наставникът след победата с 1:0 над „Рух” (Брест) в мач от третия кръг на първенството. Това бе и първа победа за тима на БАТЕ след две поражения. Двубоят на стадиона бе изгледан от едва 300 души. Повечето хора в Борисов се страхуват да излизат от домовете си.
„Нищо не е по-скъпо от човешкото здраве и живот. Ако има заплаха, трябва да се реагира. Но в сегашната ситуация ние сме принудени да играем, нямаме право да откажем. Най-голямата отговорност носят лекарите и затова заслужават огромно уважение. Ние можем само да носим положителни емоции. Колкото и малко хора да ни гледат, ние играем за тях”, заяви Алшевски.
 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама