Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8410567 www.bgdnes.bg

Килърът Стоян трепери от линч

От линч треперел 35-годишният Стоян, който от ревност удуши жена си Стоянка, на 44 г., зарови я в двора им, а след това опита да се самоубие във варненското село Ново Оряхово. Страх за живота му на свобода била основната причина задържаният да не иска промяна на мярката му от задържане под стража в по-лека, са част от коментарите в социалните мрежи по темата.
Жители на Ново Оряхово, което е с около 200 души население, са шокирани след разкриване на бруталното престъпление, каквото дори най-възрастните хора в Ново Оряхово не помнят. Хората се тревожат не за съдбата на арестувания, а за това, че няма кой да се грижи за трите деца на Стоян и Стоянка, след като майката е убита, а баща им прибран в затвора. Най-малкото от тях е на 8 години, а най-голямото - на 13.
Освен тях, Стоянка има още три деца от друг мъж. Според местни хора социалните служби вече се били задействали да подсигурят закрила за останалите без родители непълнолетните деца на жертвата и убиеца й.
Адвокатът на Стоян не поиска по-лека мярка за него с аргумента, че за клиента му е най-добре да бъде задържан под стража. Мотивът на защитата бе, че Стоян е направил опит за самоубийство след като е извършил престъплението. По тази причина било най-добре за Стоян да остане зад решетките, където действията му ще бъдат под наблюдение.
Делото за определяне на мярка за определяне на мярката за неоктлонение на Стоян беше гледано в Окръжен съд Ц Варна чрез видеоконферентна връзка осъществена с него от следствения арест заради карантината във връзка с епидемията от коронавирус.
Пред магистратите обвиняемият заяви единствено, че не знае какво да каже и съжалява.


"Варненският окръжен съд като взе предвид материалите от досъдебното производство и изразените становища на страните, намери че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че е налице обосновано подозрение, че Стоян С. е извършил деянието, за което му е предявено обвинение", съобщават от съда. Според магистратите от друга страна: "с оглед характера на обвинението и начина на живот на привлеченото лице, както и тежестта на предвиденото наказание,
съдебният състав прецени, че с по-лека мярка за неотклонение същия би могъл да се укрие. Поради посочените съображения съдът определи, че най-подходящата мярка за неотклонение спрямо Стоян С. е "задържане под стража".
Определението на за налагането на най-тежката мярка на Стоян подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Ако все пак той реши, че иска да замени килията с по-лека мярка, може да направи това на 14.04.2020г.
Повдигнатото срещу Стоян обвинение е за умишлено убийство, което криминалистите от Варна разриват буквално за часове.
Ревнивият селянин заровил тялото на мъртвата жена в двора с цел да прикрие извършеното от него престъпление, сочат събраните доказателства от разследващите. Според данните на ченгетата разправията между двойката започнала на 31 март около 23 часа. Тогава Стоян нанесъл няколко удара по жената си, след това я душил. По време на убийството децата им спели в съседна стая в къщата, в която многолюдното семейство живеело под наем. След престъплението Стоян инсценирал изчезването на жената.
Сигнал за изчезналата Стоянка подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейният брат. Той съобщил на 2 април, че сестра му е в неизвестност. Тогава тя била обявена за издирване. Паралелно с полицията и роднините на Стоянка започнали да я търсят. В двора на къщата те видели, че има прясно разровена пръст, покрита с клони. Родините леко разкопали земята и намерили трупа на Стоянка, увит в чаршаф.

Крие се в землянка

Два дни убиецът Стоян се крил в землянка в гориста местност, близо до къщата, в която ликвидирал жена си. Роднините на Стоянка го открили там. Заварили го да държи бутилка, пълна със солна киселина. При появата на близките на жертвата си, той заплашил, че ще изпие отровната течност и ще сложи край на живота си. Родните предотвратили това и се обадили в полицията. Ченгетата пристигнали на мястото и закопчали убиеца на Стоянка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама