Реклама
https://m.bgdnes.bg/covid-19/article/8411095 www.bgdnes.bg

Евгени Будинов кара карантината на шах

С шамхатната дъска, така прекарваме у дома карантината. Само трябва да науча сина ми, че целта на играта не е да ми взима фигурите. Така през смях разказа за "България Днес" как прекарва в изолация актьорът и депутат от ГЕРБ Евгени Будинов.
"Играем шах със сина ми, понякога и съпругата ми се включва. Той е на шест години и сега разучава играта, а аз реално я преоткривам! Гледаме се и с малката, но тя е все пак бебе и не я разбира съвсем карантината", казва д-р Петмезов, който наскоро се сдоби и с невръстна дъщеричка. Малката Белла и баткото Александър спазват чинно изолацията, още повече, че Будинов и съпругата му Мариела се наплашили страшно от разказите за жертвите от коронавируса.
"И то от първа ръка ги чухме. Имаме семейна приятелка - тя е наполовина китайка и наполовина българка. Жената се върна тук от Ухан и от януари не е напускала дома си! Тя просто не излиза, месеци наред, осъзнавате ли? Разказваше ужасяващи неща, които е видяла - смърт по улиците, на деца, страшно ни наплаши с Мариела. Затова съм категорично за мерките, които взима правителството, а те се дават за пример от медиите в цяла Европа. Да, България е за пример в това отношение и изцяло ги подкрепям, мен ако питат, и по-строги бих ги направил", отсича избраникът.
Будинов е категоричен, че маските са задължителни в семейството. "Даже наскоро бяхме в нашия храм тук в Банкя - "Св. Св. Кирик и Юлита", за да се чете първата молитва на Белла - тя се прави, когато бебетата станат на 40 дни. Беше невероятно странно - само ние и попа в целия храм, и с маски", признава депутатът.
Когато с Александър не играят някоя партия, д-р Петмезов се гледа в "Откраднат живот", а с Христо Мутафчиев мислят как през тези времена да подпомогнат актьорите, които нямат представления. И въпреки че почти не излиза навън, откакто не трябва да ходи в парламента, Будинов не се смята за недосегаем.
Д"Колегите от БСП ми се смяха подигравателно онзи ден, когато им казах от трибуната, че не носят маски, а какво стана - колеги се оказаха заразени! Затова у дома и всички сутрин приемаме и нещо за подсилване на имунитета. Правим си сами отвара от черен бъзак по рецепта на Петър Дънов", разказва още Будинов. Звездата приканва хората да не униват у дома, а да четат повече, да играят заедно със семействата си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама