Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/8420030 www.bgdnes.bg

Симеон Славчев: Малко футболисти осъзнават какво е "Левски"

Халфът на "Левски" Симеон Славчев отвори вратите на своя дом за "сините" фенове. Той е вторият гост в новата рубрика на клуба. В нея футболистите на тима показват своите домове и отговарят на въпроси на привържениците. Славчев показа фланелки на отборите, в които е играл през своята кариера, както и индивидуални отличия. 

- Имал ли сте оферта да премине в "Литекс" при Гриша Ганчев?

- Не съм имал официална оферта. Нека не задълбочаваме темата.

- Мисли ли да остане в "Левски" и следващия сезон въпреки вероятното орязване на бюджета и да стане лидер на отбора?
- Лидер не се става току-така. Искат се качества, постоянство и правилното поведение - както на терена, така и извън него. След всички тези бури и катаклизми, които се случват напоследък, ще видим кой е лидер и кой не е.

Реклама

- Защо е толкова трудно да се утвърди футболист в "Левски"?

- Малко футболисти осъзнават какво е "Левски". Тежестта и напрежението, което трябва да понесат, за да се справят в клуба.

- Стараете ли се да повишавате индивидуалната си класа извън тренировъчния процес? Как?

- Мога да кажа, че съм работохолик. Обичам да оставам след тренировка да работя индивидуално над себе си - както на терена, така и във фитнеса. Прекарвам доста време във фитнеса.

- Излекувахте ли се и готов ли сте за игра?

- Още не!

- Защо не се получиха нещата в "Спортинг" (Лисабон)?

- Треньорът, който ме искаше в отбора - Леонардо Жарнием, месец след подписването на ми със "Спортинг" замина в посока "Монако". Стана треньор там и аз се озовах в клуб, в който реално наставникът не ме е желал. Другото са многото контузии, които ме отдалечиха от доказването ми в "Спортинг".

- Беше ли готов да играеш в първия мач за сезона срещу "Литекс"?

- Не, не бях готов!

- Кой е футболист е твоят идол?

- Кристиано Роналдо заради характера и непримиромостта си да бъде номер едно.

- Какво ти мина през главата, когато разбра за интереса на "Левски" към теб?

- Пътувам! Това ми беше първата мисъл.

- Кой е най-любимият ти футболист, играл за "Левски"?

- Георги Иванов-Гонзо и Гара Дембеле.

- Любима песен на феновете на "Левски"?

- "Тим, любим, единствен на света, той се казва "Левски" (София). Също така: "О, Левски вековен, о, Левски вековен!", "Да запеем дружно песента за отбора в нашите сърца...". Доста песни имам. Ще ги пеем заедно, след като всичко приключи. Надявам се, колкото е възможно по-бързо.

- Докъде стигат мечтите ти с "Левски"?
- Стигат до трофей и отвъд.

- Как минава денят ти по време на епидемията?

- Събуждам се сутрин. Задължително си играя със сина ми. Стремя се през деня да направя поне две тренировки - едната, от които да е на "Герена" с цялото оборудване. Стремя се повече да се усмихвам и да се грижа за психическото си състояние.

- Какво мислиш за феновете?

- Феновете доказаха, че са най-великите в България. Прочуха се по света с чудесата, които правят. Това е едно от доказателствата, които са неоспорими и ще останат в историята. Сегашният момент се надявам да остане в историята на "Левски" като един белег и да покаже колко силни сме, когато сме заедно. Да преодолеем този момент и да се върнем към висините, които прилягат на "Левски". Това са трофеи, успехи и участие в европейските турнири. Това е и моята мечта и заради това съм в отбора. Искам да подчертая още нещо. Играл съм пред доста фенове в чужбина - пред 30, 40, 50 хиляди. Но чувството да играеш пред феновете на "Левски" е неописуемо. Нещо, което се помни. Сигурен съм, че доста от футболистите, които са играли пред тази публика, могат да се съгласят с мен.

Реклама
Реклама
Реклама