Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8421543 www.bgdnes.bg

500 бона от наивници завлича хитрата Лили

Над 500 хиляди лева от собственици на земеделска земя успя да прибере хитра брокерка от хасковското село Узунджово. Впечатляващата сума Лили Божинова прилапва с обещания да им продаде на изгоднонивите. Оправната дама дори подписва договори с клиентите си гарантирайки цени над пазарните. В крайна сметка пари няма, но хората от своя страна остават и без земите си.
След дълго ходене по мъките и писане на жалби от стотици хора в цялата страна прокуратурата в Свиленград най-после се заема със случая и срещу Божинова е повдигнато обвинение за измама. Повод е оплакване на дама от града, която твърди, че Лили я е завлякла с впечатляващите 506 914 лева. С решение на съда брокерката остава за постоянно в ареста до началото на процеса срещу нея.
Според криминалисти оплакването станало повод за повдигнатото обвинение е само едно от множеството жалби срещу Божилова. По думите им в случая завлечената жена е от влиятелно семейство, което е и вероятната причина прокуратурата да се задейства.
Униформени запознат с оплакванията срещу Лили, че тя върти схемите си от около десет години. За това време успява да натрупа в актива си три условни присъди. Леките наказания очевидно не успяват да стреснат оправната дама, която продължава да върти "брокерският си бизнес".
В повечето случаи схемата е почти една и съща, твърдят криминалисти. Тя подробно е описана в жалбите до полиция и в множество интернет сайтове от пострадалите.
От името на имотната си агенция дамата пуска в цяла българия обяви, че купува земеделски земи. Посочените цени са над пазарните, което очаквано предизвиква интерес у хора получили в наледство малки парчета ниви. Още повече, че Божинова твърди, че плаща на момента в брой. При личните срещу с клиентите нещата стават малко по-различни. Лили обяснява на хората, че те трябва да и издадат пълномощно да продаде земите от тяхно име или директно да и ги дарят за да станат по-лесно нещата, а тя в последствие ще им преведе парите. Щом документите бъдат подписани отзивчивата Лили изведнъж спира да си вдига телефона. Няколко седмици по-късно собствениците устяновяват, че нивите им са продадени на други хора. Следват жалби до полицията. До момента подобни оплаквания са направили десетки хора от цялата страна, чиито разкази могат да бъда открити в множество сайтове с предупреждения за измами. От описанието става ясно, че загубените земи са стотици декари в цялатас трана.
Най-големият и удар е аферата в Свиленград, което е и причина за повдигнатото и обвинение. Според прокуратурата Божинова успява да прибере впечатляващите 506 914 лв. от жертвата си в периода 7 декември 2015 г. до 4 декември 2017 г.
Лили успява да убеди оплакалата се дама, че може да и продаде на ниски цени ниви в района на община Свиленград, обявиха от прокуратурата. Първоначално Лили твърдяла, че ще вписва сделките на нейно име, а след това ще ги прехвърля на пострадалата. Така получила успява да убеди дамата да и преведе парите за сделките, но подобни покупки така и не са извършени. След две години обаче свиленградчанката най-накрая се усетила и подала жалба в полицията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама