Реклама
https://m.bgdnes.bg/covid-19/article/8437246 www.bgdnes.bg

Заравят жертви на COVID-19 в масов гроб край Ню Йорк (Видео)

Изображения от дрон показват импровизирани дървени ковчези в масов гроб Ню Йорк, след като това остава най-тежко засегнатият от коронавируса град, информира Би Би Си.

Работници в специални защитни облекла със стълба се спускат в пропастта, където се поставят ковчезите един до друг. Масовият гроб е на остров Харт, Ню Йорк, и там ще бъдат погребвани всички жители на града, за които близките им не са могли да си позволят погребение.

Реклама

Властите в Ню Йорк са наели работници, които погребват мъртви в поле на остров Харт – остров, известен с тъжното си минало като място на психиатрична клиника, приют за бездомни, комуна за наркозависими и поправително училище, допълва "Dariknews".

Около 25 тела се погребват всяка седмица от нископлатени затворници, работещи на острова, който се намира на източния бряг на градския квартал Бронкс и е достъпен само с лодка. Този брой започва да се увеличава през март, когато новият коронавирус се разпространява бързо, когато Ню Йорк се превърна в епицентър на глобалната пандемия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама