Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8493047 www.bgdnes.bg

Заловиха нападателите на Слави Ангелов

Спецакция по залавянето на нападателите на журналиста Слави Ангелов бе проведена в София. По информация на разследващите извергите са част от зловеща банда, занимаваща се с рекет, лихварство и поръчкови побои. В мащабната операция участваха десетки тежковъоръжени барети, агенти на ГДБОП и спецпрокурори, които атакуваха няколко адреса в столицата.

Основната цел на разследващите бе къща на ул. "Черковна", която според разследващите е ползвана като своеобразна щабквартира на главорезите. За секунди районът бе блокиран от десетки маскирани полицаи, който нахълтаха вътре. Минути след това специален бус на МВР докара мъж, арестуван на друго място. Той бе вкаран в сградата, а експерти започнаха да снемат отпечатъци и да търсят други улики. По същото време на съседната уличка бяха арестуани още няколко човека.
Малко след началото на акцията в къщата пристигна и главният прокурор Иван Гешев. Той потвърди появилата се вече информация, че хора от бандата са замесени в побоя над журналиста и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов. Сред арестуваните е и поръчителят на зловещото нападение.

Реклама


"Става дума за група, занимаваща със силови действия, включително и с нанасяне на телесни повреди. Единият от случаите е на вашия колега Слави Ангелов", каза пред журналисти Гешев. Главният прокурор отказа да назове имената на задържаните, за да не попречи на продължаващата и в този момент акия. Очаква се днес спецпрокуратурата да даде повече подробности. Включително и за мотивите за побоя над Слави Ангелов и за неговия поръчител.


Нападателите издебнаха журналиста пред дома му на столичния бул. "Дондуков" на 17 март вечерта. Двамата от бабаитите го нападат в гръб. Без да кажат и дума, започват да го налагат зверски с метални тръби. През това време третият участник наблюдава случилото се отстрани и снима с мобилен телефон.


"Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с череп и кости", разказа впоследствие Слави Ангелов.
Екшънът продължава около 2-3 минути. След зверския побой той губи съзнание, а биячите необезпокоявано си тръгват.
"Когато се свестих, едно момиче се бе навело над мен, имаше и полиция. Дойде линейка и ме откара в болница", каза още разследващият журналист.


Още същата вечер районът бе изследван щателно от полицията за следи от нападателите. Веднага стана ясно, че нападението не е с цел грабеж, защото нищо не е отнето от Ангелов, включително и чантата с лаптопа му, която той носи в ръка.
Затова още веднага криминалистите и лично главният прокурор Иван Гешев обявиха, че основната версия за побоя е свързана с работата на Слави Ангелов.
Междувременно самият журналист претърпя тежка операция в ИСУЛ и състоянието му бе стабилизирано.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама