Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/8500826 www.bgdnes.bg

Биячите на Слави поръчали футболен шеф

Щели да трошат краката на съдията заради загубен мач

Трима боксьори с обвинения за нападението над главния редактор на в. "168 часа"


Футболен шеф е бил поръчан от биячи от същата фракция, от която са и нападателите на главния редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов, научи "България Днес".
Мишена на силоваци от фенската фракция на привърженици на "Левски София Запад" е бил председателят на съдийска комисия към Българския футболен съюз, разкриват запознати.
Членовете на въпросната фракция са известни като едни от най-крайните „сини“ ултраси. Техни представители често пропадат в арестите заради различни престъпления. Криминалисти твърдят, че това са хората, които държат разпространението на дрога в София.
Именно покрай загубен мач на „Левски“ от „Лудогорец“ дошла и поръчката срещу футболния шеф Петър Петров. Въпросната среща се играла в София през септември 2017 г. Тогава „синият“ отбор загубил с 3 на 1, а според експерти това станало, защото "съдията ги закопал". След погрома на стадиона представител на ултрасите се свързал със свой познат от Велико Търново, откъдето е и председателят на съдийската комисия Петър Петров. Посредникът пристигнал в старата столица с две яки момчета и се срещнал със своя познат. Те предложили на търновеца 1000 лв. хонорар, за да им покаже коя е къщата на Петър Петров в близкия град Килифарево. Ултрасите били бесни от загубата на мача с „Лудогорец“.

Реклама


"Ние сме горди левскари, не може съдийската комисия да се гаври с нас. Петров се подиграва с нас. Ще бъде наказан с чупене на краката", заканили се силоваците. Нападението над Петров трябвало да стане на следващия ден. Междувременно в полицията постъпил оперативен сигнал за готвеното покушение. Съдийският шеф бил привикан от ченгетата и предупреден да вземе допълнителни мерки за сигурността си.
За подготвяната вендета срещу рефера признава и той самият пред местния вестник "Кореспондент".
"Да, така е. Не виждам смисъл да увъртам и отричам. Има такъв оперативен сигнал и бях предупреден да внимавам и да взема мерки за сигурността си. Нямам идея в момента чии интереси може да съм засегнал, но в никакъв случай не е приятно", коментира Петър Петров пред изданието. Според запознати скандалният случай на подготвяно насилие срещу съдийския шеф приключил благоприятно за него, а биячите не стигнали до съд.


Не така обаче стоят нещата с главния редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов, който бе брутално пребит с метални пръти пред дома си в София на 17 март.
"От ръководството на спецпрокуратурата бяха проведени действия по разследването. Привлечени са три лица за престъпно сдружение, причиняване на телесни повреди на Слави Ангелов и за държане на наркотични вещества." Това съобщи главният прокурор Иван Гешев ден след като при мащабна акция в София в арестите бяха отведени близо десет заподозрени. В крайна сметка обвинения са повдигнати на трима спортисти, криминално проявени и осъждани.
32-годишният Бисер Митрев и двама негови по-малки приятели - близнаците Николай и Георги, са обвинени за побоя над Слави Ангелов, съобщи в. "24 часа". Всички са боксьори. Братята са част от боксовия клуб "Левски София Запад" и са активни състезатели. Освен това са сред феновете по стадионите, които редовно създават проблеми на полицията. Тримата нямат личен мотив за нападението над Слави Ангелов. Тарторите на агитките, които се състезават в ММА боеве, се разследват за други случаи на побои, пише в. "24 часа".
Основната версия за извършеното престъпление срещу журналиста е в "резултат на работата, която изпълнява", т.е. поръчка срещу заплащане. Гешев допълни, че по разследването има ДНК експертизи. В единия от задържаните са намерени книгата "Моята борба" на Адолф Хитлер, свастики, чукове, палки и други.

Поръчителите са в чужбина

Бизнесмени, които се укриват в чужбина, защото са издирвани по дела в България, са евентуалните поръчители на побоя над главния редактор на "168 часа" Слави Ангелов. Това е основната версия, по която работи разследването, стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев.
Сочените от криминалистите за босове на „София Запад“ от години живеят в Дубай и ЮАР.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама